Sort by

Activități pe care să le faci cu familia la picnic

Picnicul este o activitate relaxantă, mai ales pentru că te poți bucura de natură și de cei dragi ție. Pe lângă faptul că te ajută să ai o stare armonioasă, ieșirea în aer liber are și rolul de a te ajuta să socializezi și de a petrece timp de calitate cu familia și prietenii. Un alt avantaj este faptul că poți să faci mișcare și activități fizice. 
foto activități pe care să le faci cu familia la picnic

Există o mulțime de avantaje pentru care ar trebui să mergi la picnic. Iată câteva mai jos:

Timp petrecut in aer liber

  • Vei respira aer curat și te vei bucura de vederea minunată a naturii.

Consolidarea relației între membrii familiei 

  • Timpul petrecut cu familia este întotdeauna o experiență plăcută. Te ajută să construiești legături puternice și să te bucuri de siguranță și dragostea celor dragi.

Încurajează comunicarea 

  • Conversațiile în timpul picnicului oferă oportunitatea de a planifica, conecta și învăța multe lucruri unul de la altul. 

Timp pentru autoreflecție

  • Natura este un mediu excelent pentru a reflecta la tine și viața ta. 

Îți iei o doză de sănătate 

  • Aerul curat, soarele, mirosul de iarbă verde și un coș de picnic plin de fructe și alte alimente gustoase te ajuta să îți încarci bateriile cu energie pentru întreaga săptămâna. 

Poți face o varietate de activități minunate și relaxante la picnic împreună cu familia. Iată câteva sugestii de jocuri pe care poți să le faci la picnic: 

  1. Capturează steagul - acest joc este numai bun atunci când ești la pădure. Ia câteva steaguri colorate. Dacă nu ai steaguri la îndemână le poți înlocui cu prosoape de față colorate. Împarte jucătorii în două echipe, fiecare echipă cu propriul ei teritoriu. Pont: alege drept teren o suprafața cât mai împădurită ca să te poți ascunde. Steagurile se pun apoi într-o zonă vizibilă pe teritoriul fiecărei echipe. Scopul jocului este de a fura steagul celeilalte echipe și a-l aduce în baza ta fără a fi prins. Dacă ești atins, va trebui să aștepți în închisoarea celeilalte echipe :) până când vei fi eliberat de un coechipier. 
  2. Vânătoarea de comori - creează o listă cu anumite obiecte pe care le poți ascunde: pene, pietre neobișnuite, ghinde. Prima persoană care vine înapoi la bază cu toate obiectele găsite este declarată regele sau regina naturii. Micuții tăi sigur se vor bucura de acest joc.
  3. Două adevăruri și o minciună - acest joc te ajută să îți cunoști mai bine prietenii. Când îți vine rândul trebuie să spui două adevăruri și o minciună despre tine. Ceilalți vor trebui să ghicească care este o minciună, bazată pe ceea ce deja știu despre tine. Chiar dacă acest joc nu implică mișcare te va ajuta să ai o conexiune mai bună cu prietenii tăi. 
  4. Lupta baloanelor cu apă - atunci când ieși la picnic pe o vreme călduroasă, aruncarea baloanelor cu apă va fi întotdeauna o modalitate amuzantă de a te răcori. 
  5. Hula Hoop - știi câteva trucuri de hula-hoop? Arată-le și familiei tale! Jocul este potrivit atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. Acesta se joacă în mai multe persoane. Fiecare persoană trebuie să dovedească că poate roti cercul de hula-hoop pentru cât mai mult timp. Cel care își poate roti cel mai mult cercul în jurul taliei, al brațului sau în jurul gâtului este câștigător.
  6. Înălțarea zmeelor - această activitate la picnic este o idee minunată atât pentru părinți cât și pentru copii. Atunci când înalți zmeul trebuie să ai grijă ca vântul să bată în linie dreaptă de la tine către cealaltă persoană. Pentru ca zmeul să se înalțe, pur și simplu dai drumul la ață. Pentru a coborâ zmeul, strânge ața înapoi pe tambur.
  7. Săritul corzii - este un joc mereu îndrăgit între copii și în același timp și un exercițiu fizic. Este o metodă bună să-ți petreci mai mult timp cu cei dragi făcând ceva distractiv. 
  8. Bate din palme și prinde - acest joc presupune ca toată lumea să formeze un cerc, în timp ce cineva stă în mijlocul cercului și aruncă o minge la întâmplare unui jucător. Jucătorul ales să prindă mingea trebuie să bată din palme înainte de a o prinde. Dacă nu reușește să o prindă trebuie să țină o mână la spate până când va prinde cu succes mingea atunci când îi va veni iar rândul. Dacă pierzi de două ori la rând, ești scos afară din joc. 
  9. “Mă duc la un picnic și eu aduc…” - așează-i pe toți într-un cerc și începe prin a spune "Mă duc la un picnic și eu aduc...". Apoi spui un obiect pe care îl poți aduce cu tine la picnic. Următoarea persoană repetă fraza, dar trebuie să-și amintească obiectul și să spună și propriul lor cuvânt cât și cel de dinainte. Continuă să adaugi de fiecare dată câte un cuvânt până când oamenii încep să uite. Oricine își poate aminti cele mai multe cuvinte, este câștigător. 

Acum că ai mai multe idei de jocuri și activități la picnic, reunește-ți familia și prietenii. Nu ai niciun motiv pentru care ai putea să te plictisești, pentru că există activități pentru toată familia și pentru toate vârstele.