Sort by

Activități fizice distractive pentru întreaga familie

Foto Activități fizice distractive pentru întreaga familie

 

Este bine știut faptul că activitățile fizice te ajută să menții un tonus bun. Dacă mai adaugi una bucată prichindel ai să obții o familie fericită și sănătoasă. Nu te feri să faci mișcare nici măcar atunci când temperatura scade. Sunt foarte multe activități pe care poți să le faci chiar și atunci când iarna bate la ușă. 

Iată șase activități fizice pe care poți să le faci împreună cu întreaga familie. 

  1. Mergi la o plimbare de seară înainte sau după cină - aceasta este o activitate plăcută pe care poți să o faci cu întreaga familie. O plimbare seara timp de 30 de minute te poate revigora și te ajuta să dormi mai bine în momentul în care te întorci în casă la căldură. 
  2. Dansează pe muzica preferată - poți să organizezi mini-petreceri în care să îi angajezi chiar și pe cei mici. Da drumul la muzică energică, stinge luminile și aprinde câteva lumânări pentru mai multă atmosferă. Poți chiar să le dai celor mici lanterne ca să lumineze pe ritmuri disco. Noi credem că așa o distracție merită încercată măcar o data pe săptămână. 
  3. Transformă curățenia în ceva magic - poți să transformi această activitate banală și mai puțin îndrăgită dacă le propui celor mici următoarea poveste: praful de pe mobilă este o creatură care invadează pământul, iar cel care poate să salveze pământul este Căpitanul...(pune numele micuțului tău). 
  4. Transformă neobișnuitul în obișnuit - lasă mașina mai departe în parcare și mergi mai mult până la supermarket. Urcă scările și uită de lift. Fă din asta un obicei pentru toată familia ta. 
  5. Privește activ la televizor - în timpul emisiunilor preferate ale familiei tale, puteți face diferite activități fizice ușoare chiar și pe canapea. Întindeți-vă picioarele la orizontală la comanda spontană a unuia dintre voi, ridicați-vă în picioare la fiecare 10 min, faceți 2-3 genuflexiuni. Chiar și jocurile de tipul "mersul piticului" pot fi amuzante. 
  6. Instaurează o seară de mișcare în fiecare săptămână - de exemplu, în fiecare sâmbătă seară puteți să vă jucați cu mingea în curtea casei sau în parc. Ce spui de clasicul joc "Rațele și vânătorii"? Dacă ți se pare că temperaturile sunt prea scăzute atunci poți încerca să te joci cu cei mici de-a ''Baba oarba'' în căldura căminului tău.   

Noi deja știm care este activitatea noastră preferată. Tu când încerci?