Sort by

Cum îți hrănești câinele în funcție de rasă?

Foto Cum îți hrănești câinele în funcție de rasă?

 

Câini de pază

Rase: Mastiff, Bullmastiff, Ciobănesc German, Rottweiler, Schnauzer, Bouvier de Flandra, Mastiff Napoletan, Marele Danez.

Fă mesele companionului tău mai interesante, împarte mâncare în porții astfel încât să îi stimulezi instinctele. Hrănește-l cu 30 de procente din rația zilnică în jucării de tip dispenser cu care poate interacționa. Alte 15 procente din hrană folosește-le ca recompensă în timpul antrenamentelor. Încă 15 procente pot fi împrăștiate în grădină în iarba uscată ca să le găsească. Cantitatea rămasă poate fi împărțită în două mese oferite în castron, dimineața și seara. 

Câini de vânătoare

Rase:  Labrador Retriever, Golden Retriever, Springer Spaniel sau Cocker Spaniel, Setter Irlandez sau Englez, Weimaraner, Vizsla Maghiară, Spinone Italian.

Mulți câini de vânătoare tind mai mult spre "trăiește pentru a mânca". Evită să îi oferi mâncarea într-o singură porție pentru că o vor înfuleca în câteva secunde. Asta înseamnă că pentru ei punctul culminant al zilei se va termina foarte repede și vor aștepta foarte mult până a doua zi. Ca să eviți această situație, împarte rația zilnică a câinelui tău astfel încât să se bucure de porții în mai multe momente dintr-o zi. 

Câini ciobănești de îndrumare a turmei

Rase:  Border Collie, Pembroke Welsh Corgi, Bearded Collie, Ciobăneștii Belgieni (4 tipuri), Ciobăneștii Germani.

Câinii din această categorie sunt mai emoționali. Pentru ei recompensele, în mod particular cele de bună calitate, sunt suficiențe pentru a-i învăța exerciții noi în timpul antrenamentelor. Dacă ciobănescul tău nu este motivat de hrană, încearcă să îl lauzi pentru a-i consolida comportamentul. Pe de altă parte, ciobăneștii vor munci din greu pentru jucăria lor preferată. Experimentează și observă ce funcționează cel mai bine în cazul câinelui tău. 

Câini ciobănești de protecție

Rase: Câinele de Munte de Pirinei sau Ciobănescul de Maremma, Ciobănescul Anatolian, Komondor.

Ciobăneștii de protecție sunt independenți și atașați de familie. Din acest motiv trebuie să fii inventiv cu felul în care îi oferi zilnic mâncare. Încearcă să îi stimulezi instinctele: ține-l ocupat, ascunde-i mâncarea în diferite colțuri.

Câini de vânătoare după miros

Rase: Bloodhound, Beagle, Basset Griffon Vendeen sau Basset Fauve de Bretagne, Hamiltonstovare, Copoiul Bavarez de Munte (foarte rar în afara regiunii Bavariei).

Câinii de vânătoare după miros iubesc mâncarea și adesea o vor înfuleca în câteva secunde. Din acest motiv nu are sens să îi oferi un castron de mâncare de două ori pe zi. Prelungește-i mesele și fă-le mai interesante, născocind moduri inedite de a i le furniza. Împrăștie 50% din rația sa zilnică de hrană uscată prin grădină sau ascunde-o prin casă. Dacă ai timp, încearcă să lași urme de miros pentru a-i încuraja instinctele de vânător. 

Câini de vânătoare după văz

Rase: Greyhound, Ogarul Afgan, Whippet, Ogarul de Ibiza.

Ogarii nu sunt motivați de hrană în general, decât dacă sunt infometați în urma unui antrenament îndelungat. Unii căței din această rasă sunt chiar selectivi și par să își controleze în mod deliberat consumul de calorii pentru a-și menține silueta uscățivă. Cert este că îi motivează jucăriile care se mișcă repede, așadar fă mesele mai interesante oferindu-i jumătate din rația zilnică în jucării de tip dispenser cu care pot interacționa. Folosește alte 10 procente drept recompensă în timpul antrenamentelor. Împarte cantitatea rămasă în două mese pe care le vei oferi într-un castron pentru a-ți consolida rolul de furnizor de hrană. 

Spitz

Rase: Akita, Pomeranian, Husky Siberian, Chow, Spitz German.

Câinii din această rasă iubesc să muncească pentru hrană. Cu toate acestea, câinii Spitz de talie mai mică, de tip jucărie, sunt renumiți pentru că au un apetit capricios. 

Terrieri și Dachshund

Rase: Terrieri (în toată Marea Britanie) & Dachshund (Europa), Terrier Alb Vest Scoțian, Terrier Jack Russe, Bull Terrier, Border Terrier, Yorkshire Terrier; Dachshund cu blana moale.

Hrana contribuie foarte mult la fericirea unui câine. Din această cauză nu are sens să îi oferi un castron de mâncare de două ori pe zi, această fericire ar trece foarte repede. În schimb, prelungește-i mesele și fă-le mai interesante, născocește modalități noi de a-i oferi hrană. 

Câini de tip jucărie

Rase: Cavalier King Charles Spaniel, Lhasa Apso, Chihuahua, Bichon Frise, Bulldog Francez, Bolognese.

Câinii de talie mică sunt foarte pretențioși la mâncare. De cele mai multe ori această problemă este creată, fără intenție, de stăpâni. Nu schimba hrană câinelui tău la primul semn de indiferență, poate câinele a lăsat hrana neterminată pentru că nu a fost înfometat.