Sort by

Cum hrănești o pisică adultă?

Foto Cum hrănești o pisică adultă?

 

O alimentație echilibrată din punct de vedere nutrițional este crucială pentru creșterea și dezvoltarea puiului de pisică, deoarece îl va pregăti pentru o viață lungă și activă. Pisicuțele devin adulte din punct de vedere sexual în jurul vârstei de 7 luni, însă abia după un an este recomandată hrana pentru pisici adulte. Alimentația pisicilor adulte trebuie să fie de calitate, pentru a le putea oferi energia de care au nevoie.

Felina ta va fi veselă, dacă este hrănită cu hrana potrivită. Cantitatea de hrană pe care trebuie să o oferi pisicii tale va depinde de greutatea și stilul ei de viață. Trebuie reținut faptul că, dacă felina ta va avea o alimentație potrivită aceasta va fi într-o formă bună și va fi voioasă. 

Dacă hrana pisicii tale nu conține suficienți nutrienți sau nu este asociată cu vârsta și nivelul de activitate fizică, felina ta poate avea probleme când vine vorba de starea de sănătate. 

Iată mai jos câteva sfaturi de nutriție și hidratare pentru pisica ta:

  • Este foarte important ca de fiecare dată când îți hrănești pisica, să îi administrezi cantitatea potrivită de hrană. Consultă întotdeauna ghidul de hrănire aflat pe ambalaj.
  • Pisicile au nevoie de nutrienți esențiali de origine animală, metabolismul lor trebuie să includă o mulțime de proteine și grăsimi, atât din carne cât și din pește. Poți alterna mâncarea uscată cu cea umedă.
  • Când vine vorba de hidratarea pisicii, trebuie să îi ușurezi accesul la apă proaspătă, deoarece accesul către apă constituie un factor foarte important pentru hidratarea pisicii adulte. Schimbă zilnic apa din vasul felinei și încurajează-o să bea cât mai multă. O altă metodă de creștere a consumului de apă de către pisică este să îi pui la dispoziție hrană umedă. Aceasta are un procent ridicat de apă. Spălați des bolul de apă pentru a-l menține curat. Puteți folosi detergent pentru o curățare totală, dar asigurați-vă că îl limpeziți bine.
  • Chiar dacă ne place să ne răsfățăm pisică cu gustările preferate, trebuie să fim atenți cu recompensele. Trebuie date cu moderație.

 

Care este hrana preferată a pisicii tale?

Știai că:

  • Longevitatea unei pisici depinde de alimentația pe care i-o oferi, de mediu și de îngrijirea veterinară?