Sort by
Sort by

Cum plănuiești coșul perfect de picnic?

Foto Cum plănuiești coșul perfect de picnic?

 

Temperaturile depășesc 27 °C, copacii sunt înverziți și păsările ciripesc. E vremea perfectă pentru un picnic.  Fie că plănuiești o ieșire în parc, la pădure sau chiar în propria curte, trebuie să iei în considerare mai multe lucruri atunci când te decizi să faci o pauză în natură. Unul dintre acestea este coșul pentru picnic.

Știm, pe lista ta sunt trecute numeroase și variate lucruri, însă înainte de a le adăuga în coșul tău de picnic asigură-te că împachetezi mâncarea în condiții de siguranță. Căldura de afară poate strica imediat mâncarea, de aceea este foarte important să împachetezi și să depozitezi alimentele corect.

Așadar, iată ce este absolut esențial atunci când plănuiești o ieșire la picnic. 

1. Pregătirea coșului pentru picnic

 

  • Păstrează alimentele ușor perisabile la temperaturi scăzute

Asigură-te că ai suficiente pachete cu gheață sau zone reci pentru a depozita alimentele perisabile cum ar fi carnea de pui, peștele, ouăle, iaurturile și salata. Amintește-ți să împachetezi alimentele direct din frigider și să le adaugi în spațiul (special) rece. De asemenea, poți lua în considerare sacoșele termoizolante sau o ladă frigorifică de picnic. 

  • Alimentele calde la cele calde

Dacă preferi să iei la picnic alimente calde, atunci trebuie să ții cont de împachetarea lor. Pe acestea le poți înfășura într-un prosop, apoi în hârtie și în cele din urmă într-o cutie de carton. În cele din urmă le poți depozita separat de celelalte pachete reci. La fel poți să faci cu băuturile tale calde preferate.

  • Nu pune coșul de picnic în portbagaj

Indiferent că mergi pe o distanță mică sau mare, depozitează coșul de picnic în interiorul mașinii, în dreptul aerului condiționat. Când ai ajuns la destinație, pune-l într-o zonă cu umbră deasă.

  • Secțiuni separare pentru răcoritoare și înghețată

Folosește o secțiune separată pentru răcoritoare. În acest mod poți servi oricând un suc răcoritor sau o înghețată. 

  • Atenție la curățenie

Ia în calcul faptul că unde vei merge e posibil să nu existe în apropiere apă potabilă pentru a spăla vasele și mâinile. Este indicat ca în coșul de picnic să adaugi o sticlă de apă sau șervețele umede și prosoape de hârtie. 

  • Farfurii și tacâmuri de plastic suplimentare

Deoarece spălarea vaselor la picnic ar putea fi dificilă, soluția perfectă este împachetarea mai multor farfurii și tacâmuri de unică folosință. Pe acestea le poți recicla foarte ușor după picnic. 

  • Evită amestecarea alimentelor gătite cu cele crude

Împachetează carnea crudă (pui, pește etc) în zona rece, iar alimentele gătite depozitează-le în cealaltă zonă. În acest fel alimentele nu vor "împrumuta" din miros. 

2. Pregătirea picnicului

 

  • Grătar delicios

După ce ai asezonat pieptul de pui cu condimentele preferate, gătește-l pe ambele părți atât timp cât este necesar. Până la urmă, un grătar perfect va fi remarcat de toată lumea. Puiul la grătar este gata când nu mai are culoarea roz. În schimb, carnea de hamburgeri trebuie să fie roz la mijloc. Pentru un grătar și mai delicios nu uita de câteva legume. Vinetele, dovleceii, ardeii grași, ciupercile sau ceapa îți vor încânta palipele gustative. Așadar, nu uita să adaugi pe grătar legumele tale preferate. 

  • Atenție la depozitare

Niciodată nu reutiliza carnea marinată și nu pune carnea gătită în recipientele în care au fost puse bucățile de carne crudă marinată.

3. O zi însorită, un picnic delicios

 

  • Servește imediat

Nu lăsa alimentele reci să stea desfăcute mai mult de o oră (în timp ce le servești). Dacă consideri că nu mai poți mânca, pune alimentele imediat la rece. Dacă le vei ține mai mult timp la temperaturi ridicate, acestea își vor pierde din gust și apoi se vor altera.

Și în cazul alimentelor gătite este indicat să le consumi imediat, deoarece și acestea sunt la fel de perisabile. Așadar, după ce este gata grătarul nu aștepta să se răcească și nu lăsa să treacă mai mult de o oră.  Bucură-te de aromele proaspete ale grătarului bine făcut. 

  •  Atenție la insecte

Păstrează alimentele mereu acoperite. Multe insecte pot purta bacterii și viruși și pot contamina alimentele din recipientele descoperite.

La temperaturi ridicate (peste 32 °C), ține cont de regula de o oră de mai sus. În mod normal, alimentele pot sta pentru două ore la tempratura camerei, însă la temperaturi mari timpul este redus la jumătate. 

  • Organizare și distracție

Dacă a trecut mai mult de oră, adună toate resturile și mâncarea neconsumată și depoziteaz-o în locurile special amenajate cu deșeuri. Poți să organizezi această activitate pe echipe și să-i provoci pe toți la un concurs.  

 

Bucură-te de mâncarea și băuturile gustoase și de distracția cu familia și prietenii. Zâmbește unei experiențe minunate în natură.