Sort by
Sort by

Dragă Dana de peste 10 ani

Foto Dragă Dana de peste 10 ani

 

Dragă Dana de peste 10 ani,

Pornesc prin a-ți spune că te descurci grozav! Respiră adânc și liniștește-te, ai situația sub control. Sunt convinsă că nu e deloc ușor să fii mama adolescentului Vlad, în vârstă de aproape 13 ani. Doamne…nici nu vreau să mă gândesc la ce urmează, mai ales că mie, azi, nu îmi e deloc simplu cu un Vlad în vârstă de doi ani și 11 luni. Am zile când mi se pare că nu mă descurc, că nu procedez cum trebuie, că altfel trebuia să reacționez, zile când stau și citesc zeci de site-uri și forumuri în speranța că cineva îmi va spune cum să îmi fac copilul să mănânce iar ca înainte, când era bebe și nu îmi refuza aproape nimic. 

Lista lui de alimente preferate se reduce de la o zi la alta tot mai mult. Dacă ar fi după el, nu ar mai mânca decât fructe, laptele de dimineață și seara, cereale și avocado. Atât. Pot să mă rog de el două zile să mănânce din supa pe care i-am făcut-o și nici măcar o gură să nu guste…. Offff, e atât de frustrant uneori. Dar, mă rog, cred că tu – adică tot eu, dar peste 10 ani-râzi de mine acum, spunând ceva de genul: “Ce simplu era atunci! Și eu care credeam că alea sunt probleme! Stai să vezi acum!”. Pentru că odată cu trecerea timpului, lucrurile se complică. Trebuie să iei tot mai multe decizii. Când era bebe, îl puneam la sân și știam ca acolo îi e cel mai bine. 

El se simțea în siguranță, iar eu aveam siguranța că primește ce e mai bun. Ori acum sunt atât de multe decizii de luat: de la alimentația lui și până la grădinița la care merge, de la cum alegi să îl recompensezi și până la cum îi stabilești limitele, de la cum, cu cine și la ce oră adoarme, și până la cum să petreacă cât mai mult timp de calitate în familie. 

Știu că în acești 10 ani voi fi făcut multe greșeli, inevitabil, dar măcar voi fi ajuns cu conștiința împăcată că mi-a păsat și că nu i-am lăsat să treacă degeaba. Căci, apropo de promisiunea pe care a făcut-o Nestlé de a îmbunătăți continuu produsele pentru copii, și eu mi-am făcut promisiunea că voi încerca să fiu cea mai bună mamă de care are copilul meu nevoie.

Te văd pe tine, Dana din viitor, și sunt mândră că te-ai ținut de cuvânt și că ai încercat să faci cele mai bune alegeri pentru copilul tău. Că ai încercat să îl înveți pe el să ia singur deciziile care îl vor face un om bun și iubitor. Iartă-ți greșelile și ascultă-ți cu inima deschisă băiatul tău mare deja, căci doar împreună veți mai lua de acum înainte cele mai bune decizii.

Dana de azi, februarie 2017 

Noi promitem să îmbunătățim continuu produsele pentru copii făcându-le mai gustoase și mai sănătoase.

Știai că?

  • Cerealele intregrale sunt ingredientul numărul 1 în toate cerealele noastre pentru micul dejun și în toate batoanele de cereale pentru copii;
  • Complexul Opti-Start din Nesquik cacao pudră reprezintă o combinație de micronutrienti care susțin o creștere și o dezvoltare armonioasă a copiilor.

Află mai multe despre cele 5 promisiuni Nestlé!