Sort by
Sort by

Gustări simple și delicioase pentru copii

Foto Gustări simple și delicioase pentru copii

 

Toți părinții își doresc copii sănătoși și fericiți. Vrem să aibă tot ce este mai bun în viață și ajutându-i să își dezvolte obiceiuri sănătoase, le facem un cadou de neprețuit pentru mai departe. Pentru că perioada copilăriei este o continuă etapă de creștere, ceea ce mănâncă în fiecare zi are un impact mare asupra stării lor de bine, a energiei și cel mai mult asupra sănătății. Cu cât învață mai devreme obiceiuri sănătoase, cu atât mai bine. În plus, copiii au nevoie de mai multă energie atunci când vine școala. Gustările echilibrate din pachețel și mesele de acasă îi ajută să se bucure din plin de copilărie. 

1. Organizează o listă de cumpărături

Gustările sănătoase țin de planificarea cumpărăturilor și de organizare. Gândește-te că ceea ce ai pe lista ta de cumpărături se va transformă în ceea ce mănânci tu și copiii.

Puțină planificare te va ajuta să îți faci o idee exactă de ceea ce ai nevoie de fapt și astfel vei evita să cumperi alimente pe care nu le dorești în alimentația micuțului tău. În plus, organizarea te va ajuta financiar pentru că nu vei cumpăra decât ceea ce ai nevoie.

Ca să te organizezi, poți folosi listele clasice de cumpărături pe care să le prinzi de frigider cu un magnet și să notezi ceea ce îți lipsește. O modalitate la îndemână sunt telefoanele mobile. În diverse aplicații poți să faci lista de cumpărături mai ales că ai telefonul cu tine mereu. De asemenea, există aplicații mobile de colaborare. De exemplu, tu și soțul tău puteți avea acces amândoi la aceeași listă de cumpărături și să treceți acolo ce vă lipsește.

2. Pune la îndemâna lor mixuri de semințe, fructe uscate și nuci

Cea mai simplă metodă este să pui la îndemâna celor mici borcane cu semințe, fructe uscate și nuci. Vizual sunt atractive datorită culorilor și practice pentru că ajungi ușor la ele atunci când ai nevoie de o gustare. Poți să îți faci chiar tu propriile mix-uri de semințe și fructe uscate în funcție de preferințele copilului tău. Nu te limita la mixurile pe care le găsești gata făcute în magazin: încearcă fructe uscate ca smochinele, curmalele, mango, ananas, caise sau prune. 

3. Coșuri cu fructe prin casă puse "la întâmplare"

În plin sezon fructele proaspete sunt și ele o alternativă la îndemână. Pe lângă vitamine și minerale, acestea conțin fibre și apă. Pentru că oferta de fructe este atât de variată încearcă să nu te mărginești doar la mere, banane și portocale.

Testează și fructele exotice (mango, fructul pasiunii), strugurii, rodiile. Ademenește-i pe cei mici (și nu numai) cu boluri pline ochi cu bucățele de pepene galben sau roșu. Atunci când merg la școală copiii pot lua fructele cu ei aranjate sub formă de mini-salate de fructe sau chiar ca atare. 

4. Unt de arahide, nuci, migdale sau tahini

Momește-i cu unt de nuci, migdale sau alune de pădure. Aceste alimente sunt super-gustoase atunci când stau pe o felie de banană, măr sau pe o felie de pâine integrală. Tahini (făcut din semințe de susan) este gustos și sănătos-bogat în calciu, omega 6 și 9.

Chiar și popcornul făcut în casă poate intra ocazional în categoria gustărilor echilibrate.