Sort by
Sort by

Este locuința ta mediul perfect pentru o pisică?

Foto Este locuința ta mediul perfect pentru o pisică?

 

Îți dorești o pisică și vrei să o vezi fericită și să se simtă confortabil în locuința ta. Transformă casa în trei pași ca să te asiguri că pisica ta va fi fericită: 

Pasul 1

Casa ta este un mediu nou, iar pisica trebuie să se simtă în siguranță. Pisica are nevoie de un loc de somn, echivalentul unui pat. Acesta este esențial pentru somn, dar și ca loc de refugiu, în care pisica să se retragă și să se odihnească.

Patul pisicii trebuie să fie călduros, uscat și confortabil. Poziționează-l într-o zonă liniștită din casă, departe de alte animale de companie sau de copii. 

Pasul 2

Modifică spațiul în care locuiești astfel încât să fie o sursă de distracție pentru pisică. Mică exploratoare, pisica apreciază locurile noi, pe care le poate descoperi, canapelele și fotoliile pe care se poate sui, jucăriile și o cameră cu priveliște.

Susține-i energia confecționându-i sau cumparându-i un suport cu stâlpi pe care se poate cățăra ca să privească în exterior. La fel de important este și un suport de ascuțit ghearele, destinat instinctului de apucare al pisicii. Astfel pisica nu își va ascuți ghearele pe mobilă sau covoare.

Gândește-te la jucării cu care tu și pisica ta va puteți juca împreună pentru a vă consolida relația. Ca să nu se plictisească atunci când ești plecat de acasă, poți lăsa în casă jucării interactive (mingi) sau jucării de pluș pe care să le agăți de ușă. 

Pasul 3

În primele două sau trei săptămâni este mai bine să ții pisica în casă, până se acomodează cu noua locuință. Înainte să te hotărăști să o scoți din casă, asigură-te că pisica este vaccinată.

Dacă ai grădină și locuiești într-o zonă liniștită, o ușiță pentru pisică este bună, deoarece va permite pisicii să plece și să se întoarcă atunci când dorește. Asigură-te că pisica poate fi ușor identificată printr-o plăcuță de identificare pe care este indicată adresa și numărul tău de telefon.