Sort by

Nestlé și Ziua Mondială a Oceanelor

Foto Nestlé și Ziua Mondială a Oceanelor

 

Alătură-te și tu inițiativei de ecologizare Nestlé cu ocazia Zilei Mondiale a Oceanelor! Pe 8 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Oceanelor, curățăm împreună apele!
 

De Ziua Mondială a Oceanelor Nestlé și partenerii săi curăță Malul Dunării

Protejarea și conservarea resurselor de apă reprezintă o prioritate globală, ce vizează în mod direct reducerea și eliminarea cantității de deșeuri care ajung anual în râuri, mări și oceane. Dincolo de acțiunile individuale de colectare selectivă, ce țin de voința fiecăruia de a proteja mediul înconjurător, este în responsabilitatea oricărei companii de a se asigura că depune toate eforturile pentru a limita sursa oricărei acțiuni negative asupra resurselor planetei. În acest sens, Nestlé și-a luat angajamentul de a folosi ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile până în anul 2025, viziunea companiei fiind ca niciun ambalaj să nu ajungă la groapa de gunoi sau deșeu nereciclabil.
 

De ce sărbătorim această zi?

În fiecare an, Ziua Mondială a Oceanelor oferă o oportunitate de a onora, a proteja și a conserva cea mai importantă resursă a viitorului, apa.

Oceanele sunt importante pentru că:

  • Generează cea mai mare parte a oxigenului pe care îl respirăm;
  • Reprezintă principala sursă a biodiversității planetare;
  • Asigură echilibrul ecologic planetar.

Pe data de 8 iunie, angajați din cadrul companiei Nestlé România, Serbia si Bulgaria, alături de comunități locale, curăță malurile Dunării. Acțiunea face parte din angajamentul pe termen lung al companiei Nestlé de a reduce la zero impactul asupra mediului înconjurător. Cei care doresc să facă un gest cu impact pozitiv în direcția protejării resurselor de apă și să se alăture inițiativei Nestlé Romania sunt așteptați în Giurgiu, în zona piciorul Podului Prieteniei, începând cu ora ora 9:30. Indiferent de zona în care locuiești, poți face o schimbare în comunitatea ta! Vino alături de Nestlé sau alege o zonă pe care o poți ecologiza aproape de casa ta.

Partenerii acestui eveniment sunt Apele Române, Garda Națională de Mediu, ManagerdeMediu.ro. și Asociația Prietenii de lângă tine.
 

Înscrierile se pot face aici.

Cum poți ajuta în restul anului?

Oceanele curate ale generațiilor viitoare depind de fiecare dintre noi.

Iată ce poți face în acest sens:

   Învață-i pe cei din jur cum pot economisi apa:

  • Știai că dacă oprești apa atunci când te speli pe dinți poti salva până la 10.000 de litri de apă pe an?
  • Știai că dacă ai face dușuri care să dureze maximum 5 minute ai salva până la 17.000 de litri de apa într-un an? Suficient pentru a umple aproximativ 2.100 stadioane mari.
  • Știai că dacă uzi gazonul dimineața devreme sau seara poți salva 330 de litri de apă pe săptămână? Temperaturile din mijlocul zilei împiedică aproximativ 14% din apă să ajungă la rădăcinile plantelor.

   Găsește puncte de recoltare a materialelor plastice în apropierea ta și RECICLEAZĂ. RECICLEAZĂ.  RECICLEAZĂ.  

   Mergi și curăță malul unei ape din apropierea ta.