Sort by
Sort by

Sport pe timpul verii

Foto Sport pe timpul verii

 

În timpul verii petrecem foarte mult timp afară. Activitățile casnice devin o plăcere (spălatul mașinii, grădinăritul), plimbările lungi de seara sunt o încântare, iar joaca cu cei mici e mai frumoasă ca niciodată. Totuși în sezonul cald cei mai mulți reduc sau renunță de tot la activitățile fizice și la sport. În schimb, activitățile fizice cresc în timpul iernii și primăverii. Căldura din timpul verii ne face, de multe ori,  să renunțăm la activitățile fizice în aer liber.

Cum faci sport în timpul verii?

 1. Începe fiecare activitate fizică cu câteva mișcări de încălzire a musculaturii timp de 3-5 minute.
 2. Consumă suficientă apă și lichide înainte, după și pe parcursul activității fizice.
 3. Fii atent la semnalele corpului tău, îți va spune când să te oprești sau când să reduci din intensitatea activității fizice.
 4. Planifică toate activitățile în aer liber atunci când temperatura nu este foarte ridicată: dimineața devreme sau seara.
 5. Îmbracă-te adecvat, poartă pălării și  haine lejere în care pielea poate să respire, folosește crema cu protecție solară și încălțăminte în care te simți cât mai confortabil.
 6. Începe gradual cu exercițiile foarte ușoare (de încălzire), continuă cu exerciții din ce în ce mai grele. După finalizarea activității preferate optează pentru câteva exerciții ușoare prin care îți întinzi mușchii (stretching).

Ce sporturi poți să faci pe timpul verii?

 1. Înnot O cale grozava să te răcorești și să fii activ. Indiferent că îl practici ca sport de performanță sau faci asta cu gașca ta de prieteni, este un motiv de distracție și relaxare activa.
 2. Tenis Poți juca tenis în orice sezon, dacă există teren acoperit lângă tine. În schimb este grozav să joci în aer liber dimineața devreme sau seara târziu.
 3. Plimbări cu bicicleta Este o vreme grozavă de luat bicicleta când mergi la muncă în diminețile de vară. Eviți astfel aglomerația din trafic și mijloacele de transport.
 4. Alergat Tot ce îți trebuie este o sticlă de apă și papucii potriviți.
 5. Volei pe plajă Minge+plajă+mare=volei.

 

Activități pe care poți să le faci vara cu copiii

 1. Șotron: ia o cretă, mergi în parc sau în fața casei și desenează un omuleț cu cifre pe el. Tot ce trebuie să faci este să îți aduci aminte cum e să fii copil.
 2. Plimbări cu bicicleta în parc - pare vremea potrivită să îl înveți pe cel mic să pedaleze, nu-i așa?
 3. Căutăm umbră și sărim coarda sau ața în fața casei sau în parc.
 4. Excursii pe munte: ai ocazia să îi înveți pe cei mici despre mediul care îi înconjoară, dar să faceți și puțină mișcare împreună.
 5. Ne jucăm cu mingea: poți să faci asta oriunde: în parc, acasă, la bunici sau pe plajă.

 

Ne-am luat papuci comozi și ne-am pus zâmbetul pe buze. Tu ce mai astepți?