Sort by
Sort by

Sportul în viața copilului sub 6 ani—ce beneficii aduce?

Foto Sportul în viața copilului sub 6 ani—ce beneficii aduce?

 

Îți dorești tot ce este mai bun pentru micuțul tău. Știi că „o minte sănătoasă stă într-un corp sănătos” și vrei să îl ajuți să se dezvolte armonios. Din acest motiv este important să îi susții creșterea printr-un program în care să integrezi și activitatea fizică, chiar dacă are mai puțin de șase ani.
 

Obiceiurile sănătoase se învață de mic. Acesta este pretextul ideal pentru tine ca să introduci mișcarea de la o vârstă fragedă. În acest fel îl înveți pe micuțul tău principiile unui stil de viață sănătos.

În această etapă sporturile de echipă sunt la fel de importante ca activitățile în familie. În plus, vei petrece mai mult timp cu el, vă veți apropia și veți construi amintiri frumoase împreună. În același timp jocurile în echipă îl fac să înțeleagă principii importante precum: spiritul de echipă, competitivitatea și fairplay. Din acest motiv sunt recomandate atât activitățile fizice în familie, cât și cele de grup.

Activități zilnice pe care să le faci cu micuțul tău:

  • Organizează jocuri de masă în care atât părinții, cât și copilul trebuie să facă mișcare (Mima, Twister);
  • Ieșiți la plimbare cu întreaga familie;
  • Joacă-te cu el, îmbină jocurile creative cu cele relaxante;
  • Mergeți împreună în parc.

Activitatea fizică la copilul foarte mic este foarte importantă deoarece contribuie la dezvoltarea și maturizarea potențialului său genetic. La această vârstă mișcarea este înțeleasă ca joc de către copil și îmbunătățește funcțiile cardiovasculare, ajută la dezvoltarea mușchilor, oaselor și a abilităților de mișcare.

Îmbină activitățile sportive cu o alimentație echilibrată. Astfel îl vei ajuta pe copilul tău să aibă o greutate normală și să evite obezitatea, atât în copilărie, cât și în viața adultă.

Activități fizice recomandate până la vârsta de șase ani:

  • Alergare: în fiecare zi din săptămână / timp de 45 de minute;
  • Înot: 1 zi pe săptămână / timp de 45 de minute;
  • Sporturi de echipă: 3 zile pe săptămână / timp de 60 de minute;
  • Plimbare cu bicicleta: 1 zi pe săptămână / 60 de minute.

 
Bucură-te activ alături de copilul tău și ajută-l să crească mare și armonios.

Soluțiile sunt la îndemâna ta: plimbări pe munte sau cu bicicleta, sporturi și jocuri de iarna, activități fizice pe plajă.

Lasă-ți imaginația să zburde pe tărâmul copilăriei și propune-i copilului tău o cursă de mașini în sufragerie, sari coarda în curte și vezi cât de sus poți să ajungi, joacă-te ”de-a v-ați ascunselea” sau ”baba oarba”. Sunt multe soluții.

Tu cum alegi să îl încurajezi pe copilul tău să facă mai multă mișcare?