Sort by
Sort by

Street fitness

Foto Street fitness

 

Vrei să te antrenezi în aer liber? Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi

În zilele noastre, stilul de viață sănătos și activ devine din ce în ce mai popular și probabil că ai auzit de termenul de „street fitness”, care se traduce prin „antrenament în aer liber”. Din următoarele rânduri vei putea să înțelegi ce este acest antrenament în aer liber, de unde provine, care sunt beneficiile sale și ce tip de  exerciții poți să faci dacă dorești să îl practici.

Street Fitness este un sport care include exerciții de forță și gimnastică într-un spațiu destinat sportului în aer liber (parcuri, curți special amenajate, etc.). Aparatele care pot fi utilizate sunt diverse - inele, pârghii, bare paralele, mânere și altele. Așa cum te poți aștepta, street fitness-ul (sau antrenamentul în aer liber) s-a nascut în SUA, unde, în 2008 un grup de americani a decis să își construiască propriul loc de antrenament, folosind o curte din vecinătatea lor. Și pentru că trăim în era digitală, sportul câștigă rapid popularitate prin intermediul videoclipurilor distribuite în rețelele sociale.

Dar totuși, de ce să alegi acest tip de antrenament? Ei bine, antrenamentul stradal nu este numai o activitate fizică bună, dar și o activitate socială. Te poți întâlni cu prietenii și vă puteți antrena împreună, dar poți avea și ocazia de a întâlni mulți oameni noi și interesanți. În plus, e gratis!

Street fitness-ul te încarcă nu numai cu putere și rezistență, dar îți oferă și libertate. Celălalt mare avantaj al acestui sport este că îl practici în aer liber. Și, dacă ideea de a te antrena afară te-a atras deja, avem câteva sfaturi valoroase pentru tine. Primul și probabil cel mai important lucru este să nu îți pierzi motivația. Faptul că nu poți face până la 50 de exerciții într-o singură sesiune este destul de ușor de înțeles. Reține că, pentru a-ți atinge obiectivele, ai nevoie de o creștere constantă și treptată a volumului de exerciții.

Ajungem, de asemenea, și la discuția despre echipament. Nu ai nevoie decât de tricou, pantaloni și o pereche de adidași pentru training. Iar, în cazurile în care vremea este rece, poți cumpăra un TRX și un stepper și poți muta antrenamentele acasă. Un fapt curios este că și copiii pot practica street fitness. Aceștia sunt mult mai rezistenți decât credem noi și pot face exerciții de forță de la o vârstă fragedă, dar, bineînțeles, programul lor ar trebui să fie potrivit cu condiția lor fizică.

De ce antrenament fizic ai nevoie înainte de a începe antrenamentul de street fitness? Vestea bună e că nu ai nevoie de aproape nicio pregătire fizică. Cel mai important este să acorzi atenție leziunilor și traumatismelor din trecut sau din prezent. Este esențial să consulți un medic înainte de a folosi aparatele de street fitness, după care poți începe cu exerciții ușoare. Ai răbdare și nu renunța chiar dacă rezultatele nu apar de pe o zi pe alta. Superman există doar în benzi desenate. 

Autor: Kristina Kirova
Sursa: Yordan Yovchev