Sort by

Burrito cu falafel și salată verde

Rețetă de la Chef Ștefan Popescu
 
Burrito cu falafel și salată verde

Falafelul este un fel de mâncare perfect pentru cei care doresc o pauză gustoasă, dar ușoară, preferând legumele în locul cărnii. În această versiune de burrito, falafelul este însoțit de salată verde, de avocado, ceapă verde și castravete.

(pentru 6 persoane)

Ingrediente falafel (15 buc.):

• 500 g năut fiert
• 50 g ceapă roșie, tocată
• 2 căței usturoi
• 1 linguriță chimen
• Sare
• 4 g praf de copt
• ½ lingură semințe susan
• 10 ml suc de lămâie
• 20 ml ulei floarea soarelui

Ingrediente burrito:

• 4 foi de tortilla
• 4 frunze largi de salată verde
• 4 fire ceapă verde
• 1 avocado copt, tăiat cuburi
• 1 castravete, tăiat cubulețe
• 200 g varză roșie, rasă
• 100 g hummus cremos

Mod de preparare falafel:

Așezăm toate ingredientele într-un blender și mixăm până obținem o pastă. La nevoie, adăugăm puțin din zeama în care a fiert năutul. Modelăm din compoziție, în palme, chifteluțele pe care le așezăm pe o tavă cu hârtie de copt. Le stropim cu ulei de măsline și le dăm la cuptor, la 180 grade Celsius, timp de 18-20 minute, întorcându-le pe cealaltă parte la jumătatea timpului.

Mod de preparare burrito:

Încălzim tortilla într-o tigaie, pentru a relaxa glutenul.
Pe foaia caldă de tortilla, așezăm mai întâi frunza de salată, apoi ceapa, avocado, castravetele, varza roșie rasă. Peste, așezăm falafelul și humus cremos. Rulăm cu grijă burrito, închizându-l la capete.
Serviți alături de sos salsa de roșii. 

Valori nutriționale kcal Carbohidrați Grăsimi Proteine
Per 100g 164 kcal 24.7 g 5.2 g 5.4 g
Per porție (~250 g) 409.6 kcal 61.7 g 12.9 g 13.5 g