Sort by

 

Personalizarea și flexibilitatea caracterizează societatea din ziua de azi. Ritmul alert impus de societatea modernă ne determină să căutăm soluții simple, potrivite nouă, care sa ne îmbunătățească calitatea vieții. Nutriția este unul dintre factorii care contibuie semnificativ la calitatea vieții. Cu toate acestea, se acceptă mai greu recomandările nutriționale stricte, dificil  de pus în practică și ne dorim să găsim o variantă flexibilă care să se potrivească cu stilul nostru de viață. De asemenea, ne preocupă din ce în ce mai mult echilibrul cu natura, nu doar echilibrul din farfurie. Sănătatea înseamnă o minte sănătoasă, într-un corp sănătos și pe o planetă „sănătoasă”. 

Pentru a vă sprijini în acest demers, am creat VeggiePorția – ghidul tău spre o alimentație mai bogată în alimente de origine vegetală. Fie că ești omnivor, vegetarian, vegan sau flexitarian, VeggiePorția te ajută să pregătești mese echilibrate pe bază de vegetale, care îți asigură toți macronutrienții de care ai nevoie (proteine, carbohidrați, grăsimi), precum și o bună parte din micronutrienți (vitamine și minerale). Câte mese pe bază de plante vrei să consumi într-o săptămână, depinde de tine! Tu faci alegerile și adaptezi meniul săptămânal la stilul de viață și la nevoile tale nutriționale. Noi îți recomandăm o regulă simplă: 3 zile din 7 mănâncă doar alimente vegetale, aplicând principiile VeggiePorției.

Pentru cine am creat VeggiePorția

pentru cine e veggieportia

 

Nestlé promovează o metodă care te ajută să știi ce și cât să mănânci la o masă, într-o zi sau săptămânal,

atunci când alegi să treci la o alimentație bazată preponderent pe aportul de vegetale.

 

ce contine veggieportia

 

Proteine vegetale și Proteine animale

Cuvântul „proteine” vine din grecescul „proteos” care înseamnă „de primă importanță”. Proteinele sunt formate din lanțuri de aminoacizi. Pentru creștere, dezvoltare și repararea țesuturilor, organismul nostru are nevoie de 9 aminoacizi esențiali care trebuie furnizați de alimente. Termenul de proteină completă se referă la conținutul în aminoazici esențiali. Proteinele animale sunt considerate proteine complete pentru că furnizează toți aminoacizii în cantități echilibrate. În schimb, proteinele vegetale se pot combina între ele pentru a furniza toți aminoacizii esențiali.

surse de proteine vegetale

 

Flexitarian vs Vegan

Să fii flexitarian nu înseamnă să renunți complet la carne, peste, lactate sau ouă, cum se întâmplă în cazul regimurilor vegane, dar este indicat să consumi alimente de origine animală în cantități moderată. Este alegerea ta cât de des vrei să înlocuiești burgerul de vită cu cel vegetal. VeggiePorția îți dă sugestii de ce anume ai putea să mănânci și îți arată cât din farfurie trebuie să ocupe fiecare aliment, ca să ai o alimentație variată și echilibrată.

Dincolo de bolul de salată

Când spunem vegetale, ne gândim la vreo trei tipuri de salate înainte să ni se termine ideile. Când spunem alimente de origine vegetală, spunem cereale, legume, ciuperci, fructe, leguminoase, nuci și semințe. Și există mai mult de două feluri de a găti fasolea, năutul, vinetele, spanacul sau orice alte alimente vegetale care ne fac poftă și ne trec prin mână. CRUDE/FIERTE/LA ABUR/SOTATE/GRILL/COAPTE. De aceea, VeggiePorția e un ghid de inspirație, diversitate, cantitate.

Pentru începători și cunoscători, efortul e mai ușor cu un pic de inspirație și câteva surse utile

VeggieȘervet

Aliatul VeggiePorției îți dezvăluie detaliile unei alimentații pe bază de vegetale, chiar dacă este pentru o masă, o zi sau pentru câteva zile pe săptămână. De dimensiunea unui șervet de masă, acesta cuprinde toate sugestiile farfuriei-ghid și te învață care sunt porțiile zilnice și recomandările pentru fiecare categorie de alimente. Ca să îl ai întotdeauna la îndemână sau în bucătărie:

 

buton descarca veggie servet

 

 

veggieservet

 

VeggiePorția e parte din efortul și misiunea Nestlé de a crea o lume sănătoasă în fiecare zi, cu fiecare zi.

Descoperă și alte inițiative Nestlé în domeniul nutriției.

buton descopera
buton descopera


O provocare măsurată cu VeggiePorția

veggiechef logo
elementele veggiechef

toate se regăsesc într-un meniu pe bază de plante.

Ca să o dovedim, provocăm trei chefi să-și testeze talentul într-o competiție cu iz un pic diferit.

15 IULIE | 3 CONCURENȚI

Chef Bogdan Vandici

 

 

Chef Cristi Șerb

Chef Cristian Voicu

1 COȘ MISTERIOS DE INGREDIENTE GARDEN GOURMET
60 MINUTE TIMP DE GĂTIT | UN JURIU CELEBRU | POVEȘTI DELICIOASE

 

Cine este primul VEGGIECHEF?

Chef Bogdan Vandici

Competiția VeggieChef și-a ales câștigătorul!

Chef Bogdan Vandici este primul VeggieChef al României. Preparatele pe bază de produse vegetale sunt preferatele sale, fiind fascinat de cât de adaptabile și diversificate sunt opțiunile gastronomiei românești.

Este cel mai tânăr câștigător „Chefi la cuțite”, medaliat cu argint la Olimpiada Mondială a Tinerilor Bucătari - India 2019, și fondatorul Xperiences.ro.