Fie că iubești mâncarea marocană sau vrei să încerci un nou preparat culinar, iată o rețetă ce te va încânta prin îmbinarea perfectă a aromelor și gusturilor.
(6 persoane)
Ingrediente legume:
- 25 ml ulei de măsline
- 1 ceapă roșie, tocată mărunt
- 3 caței usturoi, tocați mărunt
- 500 g roșii cherry multicolore
- 2 vinete mărime medie, cuburi
- 2 zuchini, cuburi
- 1 măr, curățat de coajă și tăiat cuburi
- 2 linguri balsamic vinegar
- Sare, piper
Ingrediente couscous:
- 200 g couscous uscat
- 1 lingură ulei măsline extra virgin
- 1 ceapă roșie mică, tocată mărunt
- 4 linguri stafide aurii
- 4 caței usturoi, tocat fin
- 200 g năut fiert
- 600 ml apă fiartă
- 1 linguriță suc de lămâie
- 1 vârf scorțisoară pudră, turmeric, coriandru
- 1 vârf mentă proaspătă, tocată
- 1 vârf pătrunjel proaspăt, tocat
- Sare/Piper negru
Mod de preparare:
Încinge uleiul într-o tigaie și gătește ceapa, usturoiul, vinetele, zucchini până când încep să se înmoaie.
Adaugă merele, roșiile, oțetul, asezonează cu sare și piper după gust și lasă să se gătească încă 10 minute, amestecând ocazional.
Între timp prepară couscousul:
Într-o tigaie sotăm ceapa cu 1 linguriță ulei de măsline și presărăm sare deasupra. Într-un bol suficient de încăpător se amestecă coriandrul, scorțișoara, turmericul, piperul negru, usturoiul, sucul de lămâie, 1 linguriță ulei de măsline, ceapa sotată și apa fiartă.
Acest amestec fierbinte se toarnă peste couscousul amestecat cu stafide și năut. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă deoparte 10 minute.
Odată înmuiate boabele de couscous, acestea se vor aera cu ajutorul unei furculițe.
Se adaugă ierburile proaspete (păstrând un pic și pentru décor) și se amestecă bine.
Valori nutriționale | kcal | Carbohidrați | Grăsimi | Proteine |
Per 100g | 65 | 11 | 1.6 | 2 |
Per porție (~505g) | 327 | 55.5 | 8.2 | 10.3 |