(4 persoane):
Ingrediente:
- 1bulb fenicul, feliat
- 1 andivă roșie, tăiată sferturi
- 4 smochine coapte, tăiate în jumătăți
- 2 știuleți porumb de lapte
- 2 rondele ananas proaspăt
- 1 bucată tofu ferm
- 1 lingură semințe de pin, prăjite în tigaie fără ulei
- 2 linguri suc de lime, pentru o aromă mai intensă
- 2 linguri ulei de măsline
- Ingredient dressing:
- 3 linguri merișoare uscate
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 linguri suc proaspăt de portocale
- 1 linguriță oțet balsamic
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță muștar Dijon
- Sare, piper negru prospăt râșnit
Mod de preparare:
Frunzele de andivă, caramelizate pe grătar, au un gust deosebit.
Într-un bol, amestecă foarte bine ingredientele pentru dressing.
Așează pe un grătar bine încins, feniculul, andiva, smochinele, porumbul, ananasul și brânza tofu și stropește-le cu ulei de măsline și suc de lime. Lasă-le să se frăgezească preț de 5 minute, întorcându-le din când în când.
Când sunt gata, așează-le pe un platou, stropește-le generos cu dressing, taie brânza tofu cuburi și presar pe deasupra alături de semințele de pin.
Servește alături de pâine integrală de casă.
Valori nutriționale | kcal | Carbohidrați | Grăsimi | Proteine |
Per 100g | 118 | 10.7 | 7.9 | 3.3 |
Per porție (~300g) | 355 | 32.1 | 23.6 | 10 |