Sort by

Festin de legume la grătar

Festin de legume la grătar

(4 persoane):

Ingrediente:

  • 1bulb fenicul, feliat 
  • 1 andivă roșie, tăiată sferturi
  • 4 smochine coapte, tăiate în jumătăți
  • 2 știuleți porumb de lapte
  • 2 rondele ananas proaspăt
  • 1 bucată tofu ferm
  • 1 lingură semințe de pin, prăjite în tigaie fără ulei
  • 2 linguri suc de lime, pentru o aromă mai intensă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Ingredient dressing:
  • 3 linguri merișoare uscate
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri suc proaspăt de portocale
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • Sare, piper negru prospăt râșnit

 

Mod de preparare:

Frunzele de andivă, caramelizate pe grătar, au un gust deosebit.
Într-un bol, amestecă foarte bine ingredientele pentru dressing.
Așează pe un grătar bine încins, feniculul, andiva, smochinele, porumbul, ananasul și brânza tofu și stropește-le cu ulei de măsline și suc de lime. Lasă-le să se frăgezească preț de 5 minute, întorcându-le din când în când.
Când sunt gata, așează-le pe un platou, stropește-le generos cu dressing, taie brânza tofu cuburi și presar pe deasupra alături de semințele de pin.
Servește alături de pâine integrală de casă.

Valori nutriționale kcal Carbohidrați Grăsimi Proteine
Per 100g 118 10.7 7.9 3.3
Per porție (~300g) 355 32.1 23.6 10