(4 persoane):
Ingrediente friptură de conopidă:
- 1 bucată conopidă
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură ulei de struguri
- 2 linguri capere
- 1 cățel usturoi, tocat mărunt
- ½ legătură pătrunjel proaspăt, tocat
- 1 linguriță boia afumată
- Ingrediente sos tahini:
- 60 g tahina
- 3 linguri apă
- 1 lingură suc de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
Curăță conopida de frunze apoi taie conopida în felii întregi, de câte 2-3 cm lățime.
Așează feliile de conopidă într-o tavă largă, cu hârtie de copt și unge cu ulei de măsline, cu ajutorul unei pensule de silicon. Pudrează cu boia afumată, asezonează cu sare și piper și adaugă caperele.
Dăm la cuptor pentru aproximativ 45 minute.
Între timp preparăm sosul de tahină, amestecând bine într-un bol toate ingredientele.
Servește friptura de conopidă cu sos, alături de quinoa. Înainte de servire, presară deasupra, pătrunjelul tocat.
Valori nutriționale | kcal | Carbohidrați | Grăsimi | Proteine |
Per 100g | 30.6 | 5.86 | 0.4 | 1.2 |
Per porție (~350g) | 106 | 20.4 | 1.4 | 4.2 |