(4 persoane):
Ingrediente legume:
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 cartofi dulci mari
- 1 ceapă roșie, tăiată în sferturi
- 3 căței usturoi întregi
- 200 g varză de bruxelles (fiartă ușor înainte)
- ½ ardei gras roșu, tăiat bucăți mari
- ½ ardei gras portocaliu, tăiat bucăți mari
- 200 g broccoli (fiert ușor înainte)
- 1 zuchini, tăiat rondele
- 1 sfeclă roșie mică, tăiată felii subțiri
- 1 crenguță rozmarin
- Sare
- Piper negru (folosește piperul negru proaspăt râșnit pentru un gust mai intens)
- 1 legătură pătrunjel, tocat fin
Ingrediente sos de caju:
- 75 g nuci caju crude (înmuiate în apă peste noapte sau măcar cu 2 ore înainte)
- 100 ml ulei de avocado (sau de măsline)
- 100 ml apă
- 2 căței usturoi
- ½ lingură suc de lime
- Coajă rasă de la ½ lime (doar dacă este bio)
- Sare, piper
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 200 grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt, așezăm mai întâi cartofii dulci, îi dăm la cuptor 15 minute (aceștia necesită un timp mai lung de preparare termică).
Scoatem tava și adăugăm restul de legume, stropite din belșug cu ulei de măsline, asezonate cu sare și piper. Așezăm deasupra crenguța de rozmarin și dăm la cuptor pentru încă 30 de minute.
Între timp, preparăm sosul de caju:
Într-un blender, punem toate ingredientele și blendăm până ajungem la o compoziție fină și omogenă.
Servim legumele cu cartofi, alături de sosul de caju, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra.
Valori nutriționale | kcal | Carbohidrați | Grăsimi | Proteine |
Per 100g | 85.3 | 6.6 | 6.2 | 1.53 |
Per porție (~300g) | 252 | 19.7 | 18.46 | 4.6 |