Noir Delight
Tortul Noir Delight este un desert încântător pentru cei ce îndrăgesc ciocolata. Această prăjitură are ca ingrediente de bază pudră de cacao, ciocolata și cafeaua.
Tortul Noir Delight va face ca orice eveniment în familie sau alături de prieteni să fie de neuitat.
Pentru iubitorii de cafea, acest tort ascunde o surpriză plăcută în fiecare felie!
MASĂ PENTRU: 10
GATA ÎN: 2 ore
DIFICULTATE: Curajos
Lista de ingrediente
Blat:
• 220g făină
• 90g cacao pudră
• 12g praf de copt
• 1⁄4 linguriță sare
• 350g zahăr
• 2 ouă
• 110ml ulei
• 240 ml chefir
• o linguriță extract de vanilie
• 240ml cafea fierbinte NESCAFÉ
Crema:
• 200g ciocolată Nestlé Dessert Noir
• 175g unt
• 50g zahăr pudră
• 12g cacao pudră
• 25ml apă fierbinte
Cum prepari?
1. Pentru a prepara blatul, amestecă zahărul și ouăle până când acestea se transformă într-o spumă consistentă.
2. Adaugă uleiul, chefirul și extractul de vanilie și amestecă, apoi adaugă restul ingredientelor, cafeaua fierbinte fiind ultimul.
3. Împarte aluatul în două părți egale și coace-le timp de 25-30 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius.
4. Pentru cremă, topește ciocolata Nestlé Dessert Noir și las-o să se răcească puțin.
5. Între timp, amestecă untul cu zahărul pudră până ce compoziția devine spumoasă.
6. Dizolvă pudra de cacao în apa fierbinte.
7. Amestecă ciocolata topită împreună cu crema de unt și pudra de cacao și folosește crema pentru a îmbrăca blaturile.
Pentru a decora acest tort, dă frâu liberi imaginației!
Rețetă trimisă de Mihály Ágnes în cadrul concursului „Intră în Lumea Deserturilor” organizat de Nestlé Dessert.
Informații nutriționale per porție
Calorii | Proteine | Lipide | Glucide |
631.7kcal | 10.3g | 33.6g | 52g |