Chec glazurat Nestlé Dessert Noir
Fie că alegi să-l savurezi la micul-dejun sau ca gustare între mese, checul glazurat Nestlé Dessert Noir îți va dărui clipe de neuitat!
MASĂ PENTRU: 9
GATA ÎN: 45 minute
DIFICULTATE: Relaxat
Lista de ingrediente
Pentru aluat:
• 1 tabletă ciocolată Nestlé Dessert Noir
• 9 ouă (la temperatura camerei)
• 200g făină
• 200g zahăr
• 1 linguriță de bicarbonat stins
• ½ lingură de oțet
• ½ linguriță sare
• unt/ulei pentru uns
Pentru glazură:
• 200g ciocolată Nestlé Dessert Noir
• 200g smântână lichidă
Cum prepari?
1. Separă albușurile de gălbenușuri și pune-le în 2 boluri diferite.
2. Peste albușuri, adaugă jumătate din sare și bate cu mixerul la viteza mică, timp de 1 minut.
3. Adaugă treptat zahărul și amestecă până obții o spumă ușoară, aerată.
4. Freacă gălbenușurile cu restul de sare. După, adaugă-le treptat peste spuma de la punctul 3 și amestecă până se omogenizează.
5. Amestecă 5-6 linguri din această compoziție cu ciocolata topită Nestlé Dessert Noir (metoda bain-marie) până se omogenizează.
6. Peste compoziția rămasă, adaugă făina, bicarbonatul stins în oțet și amestecă.
7. Încorporează treptat ambele compoziții.
8. Unge 2 tăvi mici de chec cu unt/ulei, tapetează-le cu făină și toarnă compoziția de la punctul 7.
9. Pune tăvile în cuptorul preîncălzit (180ºC) pentru aproximativ 30 minute.
10. Rupe tableta de ciocolată în bucățele, așează-le într-un castron mic, apoi pune castronul deasupra unui vas mai mare cu apă în fierbere. Lasă ciocolata 5 minute să se topească fără să amesteci, după care omogenizează conținutul.
11. Pentru glazură, încălzește smântâna până la punctul de fierbere, toarnă peste ciocolată și amestecă până se omogenizează.
12. Lasă la răcit astfel încât compoziția să fie lichidă dar nu fierbinte.
13. După ce aluatul s-a răcit, toarnă glazura și savurează cu cei dragi.
Servește checul glazurat Nestlé Dessert Noir alături de lapte sau ceai de plante. Mmm, ce delicios!
Informații nutriționale per porție
Calorii | Proteine | Grăsimi | Carbohidrați |
271kcal | 5.3g | 19g | 28g |