Sort by

Tartă cu ciocolată

Foto Tartă cu ciocolată

 

Ce spui de puțin răsfăț sub forma unei tarte clasice?

Atât pentru adulți, cât și pentru copii, tarta de ciocolată este, fără îndoială, una dintre cele mai populare prăjituri.
Este o delicatesă delicioasă, potrivită pentru toate anotimpurile, dar este deosebit de populară în special iarna, deoarece poate fi consumată caldă, alături de o băutură fierbinte, cum ar fi o ceașcă de cafea sau un ceai.
 

MASĂ PENTRU: 8

GATA ÎN: 2 ore

DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

Aluat:
•    250g făină
•    125g unt tăiat cubulețe
•    un praf de sare
•    50ml apă rece
•    20g zahăr

Ganache:
•    250g ciocolată Nestlé Dessert Noir
•    250ml smântână
•    75g unt


Cum prepari tarta cu ciocolata?

1.    Amestecă făina cu untul în robot sau direct cu mâna, adaugă apa și zahărul și continuă să frămânți până se leagă aluatul, pe care îl vei pune la frigider pentru 30 de minute.
2.    Întinde aluatul într-o tavă de tartă și apoi pune hârtie de copt deasupra, împreună cu boabe de orez sau de fasole. Coace aluatul pentru 25 de minute, însă îndepartează greutatea la jumătatea timpului.
3.    În timp ce aluatul este la cuptor, pregătește crema ganache punând smântâna într-un vas pe aragaz până la punctul de fierbere, când o vei da la o parte și vei adăuga ciocolata Nestlé Dessert Noir.
4.    Amestecă cu un tel până se încorporează ciocolata, apoi adaugă untul și amestecă ca să se topească și acesta.
5.    Toarnă crema în tarta care s-a răcit și decorează cu fulgi de migdale sau de ciocolată, sau chiar fructe de pădure.

Savuros! Gusta din tarta cu ciocolata

Rețetă de tarta cu ciocolata trimisă de Andreea Mira în cadrul concursului „Intră în Lumea Deserturilor” organizat de Nestlé Dessert.

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Lipide Glucide
564.6kcal 7.2g 40.4g 154.5g