Orez cu urzici și ciuperci
Dacă e primavară și e și post, atunci să ne folosim de ingredientele pe care ni le oferă natura în această perioadă. Acum am ales urzicile, care pot fi incluse în multe tipuri de mâncăruri, iar noi ne-am gândit să le amestecăm cu orez și ciuperci.
MASĂ PENTRU: 4
GATA ÎN: 30 minute
DIFICULTATE: Relaxat
Lista de ingrediente
• 300g urzici
• 1 ceapă galbenă
• 2 cepe verzi
• 1 morcov
• 2 linguri ulei de floarea soarelui
• 200g orez
• 600ml apă
• 2 ciuperci mari
• piper
• Maggi Secretul Gustului legume
Cum prepari?
1. Se taie ceapa mărunt și se pune în tigaie cu uleiul și puțină apă, până devine translucidă;
2. Ciupercile și morcovul se spală, se toacă mărunt și se adaugă pe foc peste ceapă;
3. Se adaugă orezul și apa și se lasă la fiert;
4. Urzicile spălate și tocate mărunt se adaugă după ce s-a gătit orezul și se mai lasă pe foc încă 5 minute, amestecând continuu;
5. Se adaugă puțin piper și Maggi Secretul Gustului legume după gust.
Orezul cu urzici și ciuperci este sățios și gustos. Poate fi servit ca garnitură, dar și împreună cu o salată fresh de primăvară.
Informații nutriționale per porție
Calorii | Proteine | Grăsimi | Carbohidrați |
278.8kcal | 6.3g | 7.1g | 47.7g |