Sort results by
Sort results by

Încearcă rețeta de Paella cu legume | Nestlé

Paella cu legume

(4-6 persoane):

Ingrediente:

  • 1 ceapă, tocată fin
  • 6 căței usturoi, striviți sau tocați fin
  • 2 lingurițe paprika afumată
  • 3 linguri ulei măsline extra-virgin
  • 1 cutie de 400 g roșii tăiate cuburi și scurse
  • 300 g orez arborio
  • 1 cutie 400g năut, clătit și scurs
  • 600 ml supă de legume
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 borcan anghinare marinată, scursă
  • 2 ardei grasi roșii tăiați în fâșii lungi
  • 100 g măsline kalamata fără sâmburi și taiate în jumătăți
  • 1 ½  lingurițe sare de mare
  • Piper negru proaspăt măcinat
  • 1 legătură pătrunjel, tocat (se păstrează o linguriță pentru ornare)
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 80 g mazăre boabe congelată
  • ½ linguriță șofran

 

Mod de preparare:

Într-o oală largă, generoasă, se călește ceapa în ulei și se adaugă un vârf de sare. Adăugați usturoiul și paprika și mai lăsați aprox 30 secunde.
Se adaugă roșiile și se lasă la gătit preț de aproximativ 2 minute, se adaugă și orezul și se lasă să se gătească împreună aprox încă 1 minut. Se adaugă năutul, supa de legume, vinul, șofranul și 1 linguriță de sare.

Măriți flacăra la foc mediu până ce începe să atingă punctul de fierbere, amestecând din când în când.

Acoperiți oala cu un capac și plasați-o pe grătarul de jos al cuptorului preîncălzit în prealabil. Lăsați la cuptor, fără să mai umblați, până ce lichidul este absorbit și orezul gătit, aprox 25-30 min.

Între timp, într-o tavă de cuptor cu hârtie de copt, așezați anghinarea, ardeii, măslinele, 1 lingură ulei măsline, ½ linguriță sare și piper negru.
Amestecați pentru a se infuza aromele.

Puneți tava la cuptor pe grătarul de sus, până se coc și anghinarea devine ușor maronie pe margini.
Îndepărtați tava din cuptor și lăsați să se odihnească câteva minute. Adăugați ¼ din pătrunjelul tocat fin și sucul de lămâie apoi amestecați pentru a se combina. Asezonați cu sare și piper după gust.

Între timp, ridicați capacul de la oala cu orez și presărați mazărea boabe și legumele coapte din tavă, peste orezul copt și lăsați paella din nou cu capacul, să se așeze 5 minute. Ornați cu 1 linguriță de pătrunjel tocat fin și serviți în boluri individuale.

Valori nutriționale (6 porții) kcal Carbohidrați Grăsimi Proteine
Per 100g 107 18.2 2.5 3
Per porție (~400g) 425 72.2 9.8 12