(pentru 2 persoane)
Ingrediente:
• 2 foi de tortilla
• 1 mână frunze de salată (rucola, spanac, eisberg, la alegere)
• 1 cartof mic dulce, copt la cuptor
• 50 g mazăre mange tout, sotată în prealabil
• 1 avocado ready to eat, tăiat felii
• 2 ridichi tăiate rondele
• 1 fir ceapă verde, tăiat grosier
• 2 linguri mix fucte de pădure
• 1 lingură semințe in
Ingrediente dressing:
• 50 ml ulei de avocado
• 1 lingură oțet de vin roșu
• 1 lingură sos soia
• Sare, piper negru
Mod de preparare:
Pentru a face bolul din tortilla, preîncălzim cuptorul la 180 grade, așezăm foaia de tortilla între 2 boluri rezistente termic și lăsăm la cuptor până când se rumenește. Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească pe un grătar.
În bolul de tortilla, construim salata așezând întâi frunzele de salată, apoi așezăm deasupra porții individuale din fiecare ingredient în parte. Presărăm cu semințe de in și stropim cu dressing.
Mod preparare dressing:
Într-un bol, punem sosul de soia, oțetul de vin roșu, sare, piper și turnăm uleiul gradual, în fir subțire, amestecând continuu.
Valori nutriționale | kcal | Carbohidrați | Grăsimi | Proteine |
Per 100g | 190 kcal | 18.2 g | 12.3 g | 2.9 g |
Per porție (~300 g) | 570.8 kcal | 54.7 g | 36.8 g | 8.6 g |