Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Quesadilla cu legume și sos guacamole

Rețetă de la Chef Ștefan Popescu

quesadilla cu legume

(1 porție)

Ingrediente quesadilla:

  • 1 foaie tortilla (25 cm)

  • 2 felii brânză cheddar vegetală
  • ½ ceapă roșie
  • 1 fir ceapă verde
  • ¼  ardei gras roșu + ¼  ardei gras galben
  • 50 g fasole roșie (conservă)
  • 30 g fasole verde, fiartă
  • 20 g boabe porumb fiert
  • 1 mână frunze de spanac
  • 1 lingură ulei floarea soarelui
  • sare, piper după gust
  • fulgi de ardei iute
  • Ingrediente sos Guacamole:
  • 1 avocado copt
  • 1 roșie bine coaptă
  • ¼ ceapă albă
  • ½ linguriță ardei iute tocat
  • ¼ linguriță Coriandru proaspăt, tocat
  • 1 linguriță suc lime (sau lămâie)
  • Sare
  • Piper 
  • ¼ linguriță Coriandru proaspăt, tocat

 

Mod de preparare Quesadilla:

Ceapă albă curățată și se feliază peștișor. Ceapa verde se toacă fin. Ardeiul gras se spală, se curață și se taie Julien.
Se pune o tigaie la încins, cu uleiul de floarea soarelui, se adaugă ceapa albă, ceapa verde și ardeiul gras tăiat Julien, se lasă să se gătească, la foc mediu, amestecând din când în când cu o lingură, timp de 2 minute. Adăugăm în tigaie fasolea roșie și verde, porumbul, spanacul, se asezonează cu sare, piper și fulgi de ardei iute (opțional), se amestecă bine, mai lăsăm pe foc 2-3 minute și stingem focul.

Întindem foaia de tortilla pe masă. Pe jumătate de foaie punem 1 felie brânză cheddar vegetală, apoi compoziția din tigaie și a doua felie de cheddar. Împachetăm tortilla și o presăm bine. Se rumenește în tigaie, pe ambele părți, cu puțin ulei.

Este gata atunci când tortilla este rumenită și crocantă. Se servește cu sos guacamole sau sos salsa.

 

Mod preparare sos Guacamole:

Avocado se taie pe jumătate, se scoate sâmburele, și scoatem pulpa cu ajutorul unei linguri. Avocado se zdrobește cu furculița, nu foarte fin, să mai rămână bucăți mai mari un pic.

Roșia se spală, se taie în sferturi, se scot semințele și păstrăm doar pulpa care se toacă cubulețe.
Ceapa se curăță și se taie cubulețe.

Se amestecă toate ingredientele, se omogenizează bine și se asezonează după gust cu sare și piper și se servește alături de quesadilla cu legume.

Valori nutriționale kcal Carbohidrați Grăsimi Proteine
Per 100g 67.7 7.15 3.55 2.2
Per porție (~230g) 156.6 16.6 8.3 5.1