Sort by
Sort by

Sorbet de pepene roșu

Foto Sorbet de pepene roșu

 

Sorbetul de pepene verde este desertul perfect zilele călduroase de vară. Iată o rețetă ușoară și delicioasă prin care poți avea la masă un desert cu puține calorii, dar fără a renunța la plăcerea de a savura ceva dulce. Sorbetul este ușor de făcut și poate fi preparat cu ajutorul unui aparat de făcut înghețată.

O rețetă răcoritoare numai bună pentru vremea caldă de afară! Aroma pepenelui roșu se simte fabulos în această rețetă de sorbet de casă.

MASĂ PENTRU: 8

GATA ÎN: 4 ore si 50 minute

DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

•    4 căni de pepene roșu fără semințe;
•    1 cană de zahăr;
•    3 linguri de suc de lămâie;
•    1 vârf de sare;
•    1/4 cană de apă rece;
•    1 plic de gelatină fără aromă;
•    1 cană de smântană.


Cum prepari?

•    Pune într-un bol pepenele roșu, zahărul, sucul de lămâie și sarea. Acoperă bolul cu folie de plastic și lasă-l la frigider timp de 30 de minute.
•    Mixează toate ingredientele cu un blender și pune-le înapoi în bol.
•    Toarnă apa rece într-o cratiță adâncă, presară gelatină peste și lasă așa timp de un minut. Pune cratița la foc mic timp de două minute. Când totul este gata poți amesteca gelatina cu mixul de pepene.
•    Adaugă smântana și bate la mixer până obții o compoziție pufoasă și omogenă.
•    Transferă totul într-un aparat de făcut înghețată și lasă-l până prinde consistență. Pune amestecul într-un bol de plastic și acoperă cu un capac sau cu folie de plastic. Pentru o experiență completă lasă la congelator cel puțin două ore sau peste noapte.

Pentru un aspect apetisant poți decora cu frunze de mentă, fructe de pădure sau ciocolată.

Deja ne-am răcorit!

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Lipide Glucide
243.5kcal 2.66 9.12g 40.62g