Sort by

Supă cremă de roșii coapte cu crutoane din rondele de orez

Rețetă de la Chef Ștefan Popescu

Supă cremă de roșii coapte

(4 porții)

Ingrediente:

  • 1.5 kg roșii bine coapte
  • 250 ml Apă fiartă/supă de legume 
  • 150 g linte roșie sau verde, fiartă separat și scursă bine
  • 4 căței usturoi
  • 1 ceapă roșie
  • 5 linguri ulei de orez
  • 1 crenguță cimbru
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 lingură unt de migdale
  • Sare/piper negru proaspăt râșnit
  • 2 rondele de orez și quinoa

Mod de preparare:

De ce roșii coapte? Pentru ca au un gust mult mai intens.
Roșiile se spală și se taie în jumătăți. Se așează într-o tavă de cuptor, alături de ceapa tăiată Julien, usturoiul curățat și crenguța de cimbru. Se stropește generos cu uleiul de orez și se asezonează generos cu sare și piper negru proaspăt râșnit. Lăsăm la cuptor, la 180 grade, între 30-40 minute.

Scoatem tava din cuptor, lăsam să se odihnească 10 minute, îndepărtăm crenguța de cimbru, și curățăm roșiile de pieliță.
Așezăm ingredientele din tavă într-un bol adânc și mixăm cu ajutorul unui blender, până obținem o compoziție fină și omogenă,. În funcție de consistența dorită, se mai adaugă supa de legume/apa fiartă.

Balansăm aciditatea roșiilor prin adăugarea unei lingurițe de zahăr. Adăugăm în supă lintea fiartă și amestecăm bine.
Servim rece sau caldă, cu 1 linguriță de unt de migdale deasupra, pentru un plus de cremozitate și crutoane de orez.

Mod de preparare crutoane de orez:

Rondelele de orez și quinoa (sau simple de orez), se taie cuburi și se prăjesc ușor în tigaia încinsă, preț de câteva minute.

Valori nutriționale kcal Carbohidrați Grăsimi Proteine
Per 100g 74 4.9 5.3 1.8
Per porție (~370g) 243 18.3 19.7 6.7