Ingredientele de care aveți nevoie pentru 8-10 porții:
2 cepe albe
4 morcovi
4 cartofi potriviți
30 g ghimbir ras
50 g pastă de susan (Tahini)
Sare & piper
2 litri apă
6 linguri Maggi bază lichidă pentru mâncăruri de legume
1 kg dovleac
1 legătură de pătrunjel
70 g unt
50 g semințe de dovleac rumenite
Crutoane
Și... ne suflecăm mânecile!
Ceapa se toacă mărunt, ghimbirul se rade, morcovi și cartofii se taie cuburi, dovleacul se curăță și se taie cuburi, iar pătrunjelul se toacă mărunt. Ceapa se rumenește cu unt, se lasă câteva minute, după care se adaugă morcovii, dovleacul și ghimbirul. Când legumele s-au rumenit bine, se adaugă apa, Maggi baza lichida pentru mâncăruri de legume, și se lasă la fiert până sunt gata cartofii. Se blendează bine și se adaugă pasta de susan (Tahini) și se asezonează cu sare si piper.
Se servește cu pătrunjel tocat și crutoane.
Valori nutriționale | kcal | Carbohidrați | Grăsimi | Proteine | Fibre |
Per 100g | 52 | 5.2 g | 3.1 g | 1.1 g | 0.9 g |
Per porție (~400g) | 208 | 21 g | 12.5 g | 4.4 g | 3.4 g |