Ingredientele de care aveți nevoie pentru 10-12 porții:
Ulei de floarea soarelui 30 ml
Ceapă 150 g
Păstârnac 150 g
Cartofi cuburi de aceeași mărime 150 g
Morcov 150 g
Usturoi tocat 10 g
Suc de roșii 200 g
Maggi bază pentru mâncăruri 3 linguri
Sare & piper
Leuștean tocat mărunt
Și... ne suflecăm mânecile!
Legumele se spală, se curăță și se taie cuburi. Într-o oală încăpătoare, se sotează ceapa în jur de 5 minute, după care adăugăm restul legumelor, mai puțin cartofii care se țin deocamdată separat, în apă. Se adaugă apa, în timp ce începe să fiarbă se spumează. Se adaugă cartofii. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă apă și se spumează iar. Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă borșul și sucul de roșii. În aceasta faza se poate adăuga și Maggi.
Se lasă să fiarbă la foc mic. Se verifica asezonarea. Se pune leuștean și pătrunjel tocat mărunt.
Se servește fierbinte.
Valori nutriționale | kcal | Carbohidrați | Grăsimi | Proteine | Fibre |
Per 100g | 19 | 2.6 g | 0.8 g | 0.3 g | 0.6 g |
Per porție (~430g) | 81 | 11.2 g | 3.6 g | 1.4 g | 2.4 g |