Sort by

Descoperă supa de năut aromată | Nestlé

Rețetă de la Chef Ștefan Popescu
supa de naut aromata

Supa de năut este un prim fel de mâncare foarte simplu, dar și gustos. Această supă vegetariană de năut este foarte ușor de preparat și este ideală pentru un prânz gustos sau o cină ușoară.

(6 porții)

Ingrediente:

• 400 g năut (conservă)
• 600 g roșii bine coapte
• 1 ceapă galbenă
• 2 căței de usturoi
• 1 lingură pudră de tapioca
• 1 linguriță ghimbir ras
• 2 linguri mix de condimente pudră (coriandru, turmeric, chimen, scorțișoară, boia de ardei)
• 1.5 l supă de legume
• 1 lingură coajă rasă de lămâie (bio)
• 1 lingură coriandru proaspăt
• Sare
• 30 ml ulei de măsline

Mod de preparare:

Spălăm roșiile, le așezăm într-o tavă cu hârtie de copt și le dăm la cuptor, la 180 de grade, preț de 25-30 minute. Când sunt gata, îndepărtăm pielița și le tăiem cuburi. Roșiile la cuptor oferă preparatelor un gust mai intens.

Într-o tigaie largă, încingem uleiul de măsline și sotăm ceapa, usturoiul și ghimbirul, cu un praf de sare, până când ceapa se înmoaie ușor. Adăugăm mixul de condimente și amestecăm, pentru a se elibera aromele. Adăugăm pudra de tapioca și gradual încorporăm supa de legume. Lăsăm să dea în clocot și adăugăm năutul bine scurs și roșiile. Mai lăsăm pe foc încă 10-minute sau până când supa începe să se îngroașe.

Înainte de servire, presărăm cu coajă rasă de lămâie și coriandru proaspăt.
Servește alături de lipie turcească de casă.

Valori nutriționale kcal Carbohidrați Grăsimi Proteine
Per 100g 71.7 kcal 11.4 g 2.1 g 2.2 g
Per porție (1 porție de supă + 1 lipie) 355 kcal 56.3 g 10.2 g 10.9 g