(6 porții)
Ingrediente:
• 400 g năut (conservă)
• 600 g roșii bine coapte
• 1 ceapă galbenă
• 2 căței de usturoi
• 1 lingură pudră de tapioca
• 1 linguriță ghimbir ras
• 2 linguri mix de condimente pudră (coriandru, turmeric, chimen, scorțișoară, boia de ardei)
• 1.5 l supă de legume
• 1 lingură coajă rasă de lămâie (bio)
• 1 lingură coriandru proaspăt
• Sare
• 30 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Spălăm roșiile, le așezăm într-o tavă cu hârtie de copt și le dăm la cuptor, la 180 de grade, preț de 25-30 minute. Când sunt gata, îndepărtăm pielița și le tăiem cuburi. Roșiile la cuptor oferă preparatelor un gust mai intens.
Într-o tigaie largă, încingem uleiul de măsline și sotăm ceapa, usturoiul și ghimbirul, cu un praf de sare, până când ceapa se înmoaie ușor. Adăugăm mixul de condimente și amestecăm, pentru a se elibera aromele. Adăugăm pudra de tapioca și gradual încorporăm supa de legume. Lăsăm să dea în clocot și adăugăm năutul bine scurs și roșiile. Mai lăsăm pe foc încă 10-minute sau până când supa începe să se îngroașe.
Înainte de servire, presărăm cu coajă rasă de lămâie și coriandru proaspăt.
Servește alături de lipie turcească de casă.
Valori nutriționale | kcal | Carbohidrați | Grăsimi | Proteine |
Per 100g | 71.7 kcal | 11.4 g | 2.1 g | 2.2 g |
Per porție (1 porție de supă + 1 lipie) | 355 kcal | 56.3 g | 10.2 g | 10.9 g |