Ingredientele de care aveți nevoie pentru 10-12 porții:
Ulei de floarea soarelui 10 ml
Țelină 150 g
Praz 150 g
Morcov 150 g
Frunze de dafin 2-3 frunze
Cimbru uscat ½ linguriță
Piept de pui 400 g
Tăiței 50 g
Suc de lămâie 25 ml
Pătrunjel tocat o legătură
Sare
Maggi bază lichidă pentru mâncăruri 4 linguri
Și... ne suflecăm mânecile!
Într-o cratiță mare, se încinge uleiul la foc mediu. Se adaugă țelina curățată și tăiată cubulețe, din praz se folosește doar partea albă care se taie fin, iar morcovul se taie și el cubulețe. Se sotează în jur de aproximativ 10 minute, până când se înmoaie. Se adaugă apa și puiul. Când dă în clocot, se scoate spuma și se lasă la foc mediu. Se adaugă frunzele de dafin și cimbrul.
Când puiul este fiert, se adaugă sucul de lămâie, tăiețeii și se lasă până sunt fierți.
Se asezonează și se scot frunzele de dafin și se adaugă apoi pătrunjelul tocat.
Se servește fierbinte.
Valori nutriționale | kcal | Carbohidrați | Grăsimi | Proteine | Fibre |
Per 100g | 45.7 | 3 g | 2 g | 3.7 g | 0.4 g |
Per porție (~440g) | 201 | 13.1 g | 9 g | 16.4 g | 1.6 g |