Sort results by
Sort results by

Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure

Foto Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure

 

Ce zici de un tort care va surprinde și prin gust, dar și prin aspect?

Icon Portion

 MASĂ PENTRU: 10

Icon Time

    GATA ÎN: 4 ore

Icon Difficulty

    DIFICULTATE: Aventurier


Lista de ingrediente

Blaturi:
•    8 albușuri
•    125g zahăr
•    125g ciocolată Nestlé Dessert Noir
•    125g unt
•    75ml lapte
•    150g făină
•    100g nucă tăiată în bucăți mari
•    un praf de sare
•    o linguriță praf de copt
•    1⁄4 linguriță bicarbonat

Coșulețele de ciocolată:
•    50g ciocolată Nestlé Dessert Noir

Crema de ciocolată:
•    235g ciocolată Nestlé Dessert Noir
•    250ml smântână pentru frișcă
•    75g zahăr
•    50g unt
•    125g mascarpone
•    o linguriță esență de mentă;
•    un praf de sare

Crema de lămâie:
•    8 gălbenușuri
•    125g zahăr
•    6 linguri de lapte
•    125g unt
•    125g mascarpone
•    un praf sare
•    coaja și zeama de la o lămâie mică

Decor:
•    100g fructe de pădure


Cum prepari?

1.    Pentru a prepara cele doua blaturi, unul rotund și unul în formă de inimă, pune mai întâi ciocolata la topit la bain-marie, împreună cu untul și laptele, și amestecă constant până la omogenizarea compoziției.
2.    Mixează albușurile cu un praf de sare într-o spumă, apoi adaugă treptat zahărul până când obții o bezea fermă și adaugă în fir subțire compoziția de ciocolată fierbinte, mixând în continuare la o treaptă inferioară.
3.    Adaugă făina cernută, împreună cu praful de copt și bicarbonatul și la final, adaugă nuca tăiată grosier.
4.    Așează hârtie de copt la baza celor doua fome în care vei coace blaturile și unge pereții cu puțin ulei și presară zahăr pudră, apoi toarnă două treimi din compoziție în forma rotundă și restul în forma de inimă.
5.    Coace blaturile timp de 30-35 de minute în cuptorul încins la 180°C și între timp, te poți apuca de crema de lămâie amestecând gălbenușurile cu puțină sare.
6.    Adaugă zahărul și amestecă până când compoziția devine spumoasă, apoi adaugă laptele și coaja de lămâie rasă foarte fin și amestecă compoziția la bain-marie, până când obții textura unei budinci.
7.    Adaugă untul tăiat cuburi și amestecă din nou, iar după ce se răcește, amestecă compoziția cu brânza mascarpone și adaugă zeama de lămâie după gust și pune totul la rece.
8.    Pentru coșulețele de ciocolată, topește ciocolata la baine-marie și unge un strat subțire în formele de brioșe cu o pensulă, dă-le la rece pentru 10 minute și apoi repetă acest pas.
9.    Atunci când blaturile se răcesc, poți prepara crema de ciocolată topind la baine-marie ciocolata tăiată în bucăți mici, împreună cu smântâna lichidă și zahărul, amestecând constant.
10.    Toarnă puțină cremă de ciocolată fierbinte peste blatul în formă de inimă și acoperă-l cu o peliculă fină, apoi adaugă untul în restul de cremă și mută vasul în frigider.
11.    Când crema s-a răcit, mixează compoziția până când devine cremoasă, apoi încorporează brânza mascarpone și adaugă esența de mentă și un praf de sare, după gust.
12.    După ce crema a stat încă 10-15 minute la rece, este timpul să asamblezi tortul. Mai întâi, lipește coșulețele de ciocolată pe blatul în formă de inimă și dă totul la rece.
13.    Cu ajutorul unui poș, adaugă în mod alternativ crema de lămâie și crema de ciocolată peste blatul rotund, apoi pune blatul în formă de inimă peste blatul rotund și umple coșulețele de ciocolată cu puțină cremă, apoi adaugă fructele de pădure.
14.    Decorează tortul cu câteva frunze de mentă și ține-l la frigider pentru 2 ore.

Nu uita să savurezi acest tort alături de cei dragi!
 
Rețetă trimisă de Maria Udrea în cadrul concursului „Intră în Lumea Deserturilor” organizat de Nestlé Dessert.

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Lipide Glucide
937kcal 13.7g 57.3g 56.3g