Sort by

Susținerea alimentației la sân

Sustinerea alimentatiei la san
Angajamentul nostru: Susținerea și apărarea alimentației la sân, prin continuarea implementării unei politici de bază în industrie privind comercializarea în mod responsabil a înlocuitorilor laptelui matern

Considerăm că laptele matern este hrana ideală pentru sugari. De aceea, promovăm recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății (WHO) privind hrănirea exclusiv cu lapte matern a copiilor în primele șase luni de viață, urmată de introducerea de alimente nutritive suplimentare adecvate, cu continuarea alăptării până la vârstă de doi ani și chiar mai mult.

 

Obiectivele noastre în 2016

În curs de realizare: Asigurarea faptului că practicile utilizate în activitatea Nestlé Nutrition respectă în mod consecvent criteriile pentru înlocuitorii laptelui matern (Breast-Milk Substitute – BMS) ale Indicelui FTSE4Good.

În curs de realizare: Continuarea consolidării politicii și procedurilor noastre pentru a ne menține poziția de lider în industrie în ceea ce privește implementarea Codului WHO.

În curs de realizare: Continuarea raportării oficiale asupra progreselor noastre în privință implementării politicii noastre privind Codul WHO.

 

Progresele înregistrate până în prezent

Prin Politica noastră globală privind protecția maternității, care include dreptul de prelungire a concediului de maternitate până la șase luni și programe flexibile de lucru, ne-am consolidat capacitatea de a oferi un mediu care să promoveze alimentația la sân, În prezent, avem 302 domenii referitoare la alimentația la sân , iar până în 2018 vom asigura, în toate sediile cu peste 50 de angajați femei, un spatiu dedicat hrănirii copilului la sân.

În 2016, prin programul nostru Nestlé Start Healthy Stay Healthy (începe sănătos, ramai sănătos), am colaborat cu mai multe organizații publice și private, deschizând un număr de 945 de spatii pentru hrănirea copilului la sân în India și aproape 1 500 în China. De asemenea, am dezvoltat o aplicație mobila pentru mame, care să localizeze spatiile destinate hrănirii copilului la sân.

Am făcut angajamente de susținere a mediilor de lucru propice alăptatului, prin mișcarea Every Woman, Every Child (Fiecare femeie, fiecare copil) și Inițiativă Clinton Global Health (inițiativă Clinton pentru sănătate globala), și încurajam alte parti interesate și companii să ne urmeze. Pentru copiii care nu pot fi alăptați la sân, așa cum este recomandat, formula pentru sugari este singurul înlocuitor adecvat al laptelui matern (BMS), fiind recunoscuta de către WHO drept corespunzătoare.

Suntem deciși să respectam pe deplin Codul WHO, cel puțin așa cum este implementat de guvernele naționale din întreagă lume. În 152 de tari considerate a fi expuse unui risc mai mare în privință mortalității infantile și malnutriției, aplicăm, în mod voluntar, politica noastră riguroasă atunci când aceasta este mai strictă decât codul national.

Ne mândrim cu faptul că am fost primul producător de BMS inclus în Indicele FTSE4Good și am îndeplinit cu consecvență criteriile riguroase pentru marketingul responsabil privind BMS încă din 2011. De asemenea, ne-am clasificat primii în evaluarea pilot a politicilor și practicilor de marketing privind BMS, subindicele Indicelui Acces la Hrană.

Continuăm să ne consolidăm sistemul de management al conformității. Ne-am îmbunătățit mecanismele interne și externe de soluționare a reclamațiilor, cum ar fi „Tell Us” – prin care oricine poate prezenta o problemă legată de practicile noastre de marketing privind BMS – și am extins la nivel global instruirea personalului care lucrează în sectorul de produse alimentare pentru sugari, în vederea întăririi capacității acestora de a comercializa în mod responsabil produsele pentru sugari. În anul 2016, practicile noastre au fost supuse, în 37 de tari, auditului efectuat de firme de audit, în trei țări de Bureau Veritas și într-o singura tara de PricewaterhouseCoopers. Progresele noastre sunt prezentate pe pagina noastră de internet.

 

Obiectivele noastre pentru 2020

  • Până în 2018: Vom asigura punerea în aplicare a tuturor prevederilor în susținerea alimentației la sân, a Politicii noastre privind protecția maternității.
  • Până în 2020: Vom milita pentru un mediu favorabil alimentației la sân, prin sprijinirea amenajării de spatii pentru alăptat, în comunitățile în care suntem prezenți.