Sort by

Acumularea de cunoștinte de nutriție

Acumularea de cunostinte de nutritie
Angajamentul nostru: Acumularea și partajarea cunoștințelor de nutriție din primele 1 000 de zile de la naștere până la vârste înaintate, în condiții bune de sănătate

Pentru că, în opinia noastră, mâncarea are cea mai mare influență asupra sănătății noastre, ne dorim o înțelegere mai profundă cu privire la aportul alimentar, stilul de viață și starea de sănătate a sugarilor, copiilor și adulților mai în vârstă. Concluziile proiectelor noastre de cercetare derulate la scară largă ne ajută să ne definim dezvoltarea de produse, programele de comunicare și educaționale adresate consumatorilor și să avem un dialog informat cu comunitățile științifice și medicale.

 

Obiectivele noastre în 2016

  • În curs de realizare: Oferim servicii și programe de educație alimentară pentru cadrele medicale, abordând problemele globale de subnutriție și supranutriție.
  • Până în 2016: Lansarea de proiecte de cercetare la scară largă, în cel puțin 10 țări, inclusiv Statele Unite, Mexic, China și Rusia, pentru a extinde înțelegerea alimentației copiilor și a obține informații pentru dezvoltarea propriilor produse și servicii.
  • Până în 2016: Continuarea dezvoltării și integrării capacităților de nutriție moleculară și a strategiilor clinice ale Institutului Nestlé pentru Științele Sănătății (Nestlé Institute of Health Sciences – NIHS) și ale Unității Nestlé pentru Dezvoltare Clinică (Nestlé Clinical Development Unit – CDU), pentru a defini mai bine sănătatea în ansamblu, în vederea gestionarii bolilor prin folosirea unor soluții nutriționale adevate.

 

Progresele înregistrate până în prezent

Am lansat inițiative importante de cercetare în noua piețe, prin intermediul a doua studii principale, ale căror rezultate sunt puse la dispoziția cadrelor medicale și a factorilor de decizie:

  • Studiul privind alimentația sugarilor și copiilor mici (Feeding Infants and Toddlers Study – FITS) ne aprofundează înțelegerea tiparelor alimentare și a aportului nutrițional pentru sugari și copii mici, de la naștere până la vârstă de patru ani, iar
  • Studiul privind alimentația și sănătatea copiilor (Kids Nutrition and Health Study – KNHS) vizează aportul de alimente și nutrienți pentru copiii cu vârste cuprinse intre 4 și 12 ani, când multe dintre obiceiurile alimentare și de activitate sunt deja formate, precum și relația intre aceste obiceiuri și stilul de viață și tiparele comportamentale.

 

În 2016, am continuat analiza rezultatelor studiilor efectuate în Statele Unite, Mexic și China și am coordonat noi studii în Rusia, Australia și Filipine. Constatările inițiale sugerează că tot mai mulți copii sar peste mese, consumul de fibre și legume este mai redus decât nivelul recomandat, iar carențele de calciu și vitamina D sunt comune.

De asemenea, am finalizat analiza unui studiu pilot efectuat în Brazilia, la São Paulo, și am efectuat o analiza documentara premergătoare în Orientul Mijlociu, împreună cu Universitatea Americană din Beirut. În prezent, pregătim trei studii pentru culegerea de noi date.

Rețeaua noastră de cercetare include Institutul Nestlé pentru Științele Sănătății, specializat în sănătatea metabolica, gastrointestinala și a creierului, precum și în îmbătrânirea în condiții de sănătate. Cercetările Institutului în ceea ce privește interacțiunea dintre alimentație, stilul de viață, factorii genetici moșteniți și metabolismul individual în rândul anumitor grupuri – inclusiv bătrâni, mame, sugari și copii mici – și în anumite tari vor orienta activitatea noastră de inovare de produse și serviciile asociate.

Institutul de Nutriție Nestlé (Nestlé Nutrition Institute – NNI) este cel mai mare editor de informații nutriționale din lume, partajând date fundamentate științific și rezultate ale cercetărilor cu cadrele medicale, oamenii de știință și comunitățile din domeniul alimentar. Aproximativ 302 000 de membri înregistrați, din 194 de tari, au acum acces la un site international și la 13 site-uri din anumite tari, ceea ce ne-a ajutat să ne îndeplinim obiectivul pentru 2017 cu un an mai devreme.

 

Obiectivele noastre pentru 2020

  • Până în 2017: Prin intermediul site-ului international și al celor 13 site-uri din diverse tari, afișate în 10 limbi, cursurile specializate online ale Institutului de Nutriție Nestlé vor fi disponibile în peste 50 de tari.
  • Până în 2020: În colaborare cu EpiGen, vom acumula cunoștinte cu privire la interdependenta alimentație/stil de viață și biomarkerii de sănătate la mame și copii.
  • Până în 2020: Vom continua să acumulam cunoștinte cu privire la aportul alimentar, comportamente alimentare și stil de viață la sugari și copii.
  • Până în 2020: Vom dezvolta o înțelegere mai profunda a aportului alimentar, a preferințelor alimentare și a obiceiurilor legate de stilul de viață pe măsură ce vârstă înaintează.