Sort by

Decalajele privind alimentația

Cum se suprapun obiceiurile alimentare și de activitate ale copiilor
Decalajele privind alimentația
Când te lupți să răzbați cu toate treburile zilnice, este greu să-ți faci timp să verifici „lucrurile importante”. Cum știm dacă familia noastră are obiceiuri sănătoase? Din fericire, o nouă publicație ar putea aduce puțină lumină în privința modului de comportare al copiilor.

Jurnalul „Prevenirea bolilor cronice” al Centrului de Control al Bolilor din SUA a publicat rezultatele Studiului Nestlé privind alimentația nou-născuților și copiilor mici (FITS). FITS este cel mai amplu studiu efectuat în SUA asupra tiparelor de hrană, nutriție și stil de viață al copiilor mici, cu accent pe cei cu vârste între 0 și 4 ani. Un aspect vizat de același studiu a fost și gradul de „înțelegere” pe care părinții îl au în privința obiceiurilor sănătoase ale copiilor lor.

Atitudinea părinților față de alimentația și activitatea copiilor lor este importantă. Convingerile lor decid dacă și cum familiile încearcă să respecte recomandările de hrană și exercițiu fizic. Acest studiu a analizat percepțiile părinților și obiceiurile copiilor comparativ cu recomandările din proiectul Academiei Americane de Pediatrică (AAP) privind viața activă și sănătoasă a familiilor, proiectul Academiei Americane de Pediatrică (AAP) privind viața activă și sănătoasă a familiilor sprijinit de Institutul de Nutriție Nestlé. Iată cum se prezintă realitatea.

Fructe si legume

Recomandare: mâncați 5 gustări de fructe și legume pe zi.

Studiul a constatat: Majoritatea părinților au considerat că propriul copil consumă destule fructe și legume. În realitate, numai 30% din preșcolari au respectat recomandarea de a mânca fructe și legume de 5 ori pe zi.

 

Timp in fata televizorului

Recomandare: Limitați timpul în fața televizorului la 2 ore pe zi pentru copiii cu vârste de peste 2 ani. Pentru cei sub 2 ani, nu se recomandă deloc statul în fața televizorului.

Studiul a constatat: Numai 2% din copiii mici, sub 2 ani, au respectat recomandarea privind timpul petrecut în fața televizorului, în timp ce 79% din preșcolari se încadrează în limita de timp de 2 ore zilnic sau mai puțin.

 

Activitati fizice

 

Recomandare: Încercați să dedicați cel puțin 1 oră activităților fizice, în fiecare zi.

Studiul a constatat: Aproximativ 56% din copiii mici și 71% din preșcolari au respectat recomandarea privind minimumul de 1 oră de activitate fizică pe zi.

 

Bauturi pentru sugari

Recomandare: Limitați consumul de băuturi îndulcite cu zahăr

Studiul a constatat: Aproximativ 56% din copiii mici și 52% din preșcolari au respectat recomandarea de limitare a consumului de băuturi îndulcite cu zahăr.

 

Pe baza acestor rezultate, știm că preșcolarii și copiii mici nu răspund unora dintre recomandările privind alimentația și activitatea. Părinții fac foarte bine că încearcă să respecte recomandările referitoare la activitatea fizică și percep corect faptul că alimentația copilului lor devine mai puțin sănătoasă pe măsură ce acesta crește.

Constatările noastre indică faptul că părinții au nevoie de mai multă educație și orientare în privința multor aspecte legate de alimentația sănătoasă dr. Denise Deming, cercetător principal senior la FITS, SUA

Studiul FITS completează un deficit important de informații. Acesta vine în sprijinul eforturilor depuse de Gerber în calitate de lider în producția de hrană pentru nou-născuți, copii mici și preșcolari. Plecând de la aceste date, Gerber oferă produse nutritive pe baze științifice, care sunt sigure din punct de vedere nutrițional. FITS realizează în prezent un nou studiu în domeniu, colectând date despre 3.000 de nou-născuți și copii mici. Noile date ne vor actualiza cunoștințele în privința a numeroase aspecte din alimentația și stilul de viață al copiilor mici. Citiți articolul CDC în original sau aflați mai multe despre Studiul privind alimentația nou-născuților și copiilor mici (FITS).