Așadar, să ordonăm un pic lucrurile și să ne aplecăm mai mult atenţia asupra hranei pentru câini și pisici. Imaginează-ți că anual se produce suficientă mâncare și așternuturi pentru câini și pisici, care ar putea acoperi nevoile a milioane de animale de companie.
Apoi încearcă să faci asta fără să trimiți gunoi la groapă și să înțelegi importanța realizării de zero deșeuri într-o fabrică Purina.
Ne preocupă deșeurile
Cu siguranță. faptul că o anumită treabă este dificilă nu înseamnă că nu poate fi făcută. În realitate, Nestlé, cea mai mare companie din lume de produse alimentare, s-a angajat ca până în 2020 să aibă depozitul de deșeuri gol.
Șapte dintre cele 20 de fabrici Purina din America de Nord au realizat deja acest obiectiv. Materialele evacuate din aceste fabrici sunt direcționate cu grijă către locuri specializate în valorificarea ecologică și economică.
Aceasta ar însemna reutilizarea, reciclarea sau arderea pentru generarea de energie electrică, indiferent care este cea mai bună utilizare a fiecărui material și pentru a împiedica sfârșitul acestuia la groapa de gunoi. Chiar a fost găsită modalitatea de a selecta deșeurile de hârtie și a le transforma în așternut pentru pisici Yesterday’s News, pentru a ajuta și la reducerea amprentei acestor animale în mediu.
Durabilitatea
Reducerea deșeurilor constituie o parte importantă a planului Purina de minimizare a impactului acestora asupra mediului.
Compania se preocupă, de asemenea, să utilizeze mai multă energie regenerabilă și să conserve apa. Folosirea apei în fabricile Purina ale Nestlé din America de Nord a scăzut cu 28% din 2007 până în prezent.
„Suntem angajați pe calea îmbunătățirii continue în direcția durabilității, în fiecare etapă a lanțului nostru valoric, pentru a crea o lume mai bună pentru animale și oamenii care le iubesc”, spune John Bear, Vicepreședinte de Producție la fabricile Purina ale Nestlé din America de Nord.
Trei pași către succes
Purina se preocupă să reducă depozitele de deșeuri în trei etape importante.
În primul rând, compania își încurajează angajații să se implice cu toții în acest proces. În al doilea rând, face o analiză atentă a propriilor procese pentru a identifica modalități de minimizare a generării de deșeuri chiar în cadrul sistemului. În al treilea rând, colaborează cu companiile care pot realiza compostarea, reciclarea, reutilizarea sau recuperarea energiei din deșeurile produse.
Din 2014 până astăzi, compania și-a redus cu peste 34% deșeurile transportate la gropile de gunoi în America de Nord.
mai puține deșeuri din 2014
Prin aceeași metodă în trei etape, compania-mamă Nestlé SUA a adus deja la zero deșeurile destinate eliminării, în fiecare dintre cele 23 de fabrici ale sale. Fabricile care produc o gamă vastă de produse, de la dulciuri și produse lactate la mâncare congelată, înghețată și băuturi, nu mai au ce să trimită depozitelor de deșeuri.
Toate unitățile Purina sunt pe cale să realizeze același obiectiv, ca dovadă a angajării ferme și permanente a Nestlé pe drumul dezvoltării de practici durabile în toate activitățile pe care le desfășoară.
Urmăriți-ne pe Facebook pentru mai multe noutăți.