Sort by

Gătiți împreună cu cei mici

7 moduri în care vă puteți bucura de gătit alături de copii

cooking with kids

Conform cercetătorilor, copiii care învață să gatească alături de parinți vor deprinde obiceiuri alimentare sănătoase mult mai ușor. Iată 7 lucruri esențiale de care să țineți cont atunci când cei mici vă ajută în bucătărie:

1. Nu vă faceți griji în legătură cu dezordinea

mess

Încercați să nu vă faceți griji pentru dezordinea pe care copiii o vor face, atunci când vor vrea să se distreze în bucătărie. Lasați-i să fie creativi. După terminarea distracției, invitați-i  să contrubuie la curățenie.

2. Încurajați-i să fie creativi

creativitate

Copiii își pot dezvolta imaginația în bucătărie. Încurajați-I să decoreze prăjiturile, provocați-i să creeze o salată din toate culorile curcubeului sau să modelze forme de animăluțe din legume.

De asemenea, o idee ce le va provoca imaginația celor mici este să îi lăsați să gătească împreună cu prietenii – organizați un concurs pentru a vedea cine poate veni cu cel mai bun design pentru un anumit preparat. Dar țineți minte, în final toată lumea va câștiga, deoarece toți ajung să se bucure de un premiu delicios.

3. Ajutați-i să dezvolte abilități și cunoștințe noi

dezvoltare

Gătitul cu copiii poate fi o oportunitate excelentă de a-i învăța noțiuni impotante.

Puteți vorbi despre matematică și fracții atunci când măsurați ingredientele sau tăiați o pizza. Sau ajutați-i să înțeleagă mai multe despre impotanța igienei în timp ce vă spălați mâinile și vă pregătiți spațiul de lucru. Puteți vorbi despre alimentația sănătoasă în timp ce vă pregătiți de acțiune și pregătiți ingredientele.

4. Creați o conexiune specială

conexiune

Bucătăria este un loc minunat pentru a petrece mai mult timp cu copiii, fără să necesite echipamente speciale sau condiții scumpe de lucru.

O după-amiază obișnuită se poate tranforma într-o experiență deosebită alături de copii în bucătărie.  Timpul petrecut împreună în timp ce creați rețete delicioase va naște amintiri prețioase.

5. Planificați mesele din zi împreună

impreuna

Planificarea meselor cu copiii poate fi distractivă. Copiii vor învăța cu ușurință importanța unei diete echilibrate și diversificate – alcătuită din cereale integrale, fibre și legume, de exemplu – și le va trezi interesul pentru alimentația sănătoasă, iar dumneavoastră vă va exersa creativitatea în bucătărie.

6. Ajutați-i să se simtă incluși

together

Copiii tind să mănânce mai sănătos atunci când își prepare alături de părinți farfuria. Există o mulțime de activități cu care copiii vă pot ajuta în bucătărie, în același timp în care își pot dezvolta anumite obiceiuri sănătoase – curățarea, zdrobirea sau răzuirea ingredientelor, alături de spălarea farfuriilor și curațenia după finalizarea rețetelor delicioase.

7. Transformați gătitul în artă

inventivitate

Ajutati-I pe cei mici să-și creeze obiceiuri sănătoase prin încurajarea creativității în bucătărie și jocuri antrenante.

Farfuria poate fi canvasul lor, încurajați-I pe cei mici să-și decoreze porția de mâncare sănătoasă. Formele de animăluțe sau fețele amuzante au fost dintotdeauna cele mai populare Țoprere de artă pe care le creează cei mici în farfurie. Adaugați legume proaspete fiecărei porții de mâncare, cu atât mai mult cu cât cei mici pot crea copăcei minunați cu ajutorul a câteva bucăți de broccoli sau conopidă.

De asemenea, puteți lăsa copiii mai inventivi să încerce să taie ardeii și castraveții cu ajutorul unor forme de prăjituri, în modele interesante de inimă, stelele sau diamante.