Sort by

Inovația biomedicală

Inovatia biomedicala
Angajamentul nostru: Dezvoltarea unei științe biomedicale, pentru a obține produse care să promoveze sănătatea, alimentația personalizata și soluțiile digitale

Divizia Nestlé Health Science (NHSc) se implică în creșterea rolului terapeutic al nutriției. Terapiile noastre nutriționale se bazează pe cercetări științifice solide și pe o înțelegere profunda a consumatorilor și furnizorilor de servicii medicale. Rezultatele acestor cercetări și a înțelegerii profunde vor facilita intervențiile mai rapide, obținerea de dovezi clinice și crearea unui canal de inovare bazat pe date științifice, pentru a combate nevoi nesatisfăcute și insuficient deservite.

 

Progresele înregistrate până în prezent

Nestlé oferă o gama de produse alimentare speciale, destinate să răspundă nevoilor oamenilor a căror stare de sănătate sau ale căror necesități nutriționale specifice sunt legate de înaintarea în vârstă. Pentru a sprijini consumatorii de-a lungul vieții, am creat noi domenii de activitate dedicate terapiilor inovatoare. NHSc urmărește să elaboreze metode științifice de îmbunatățire a sănătății prin alimentație, în timp ce divizia Nestlé Skin Health oferă soluții fundamentate științific pentru piele, păr și unghii.

  • Soluțiile noastre nutriționale, bazate pe date științifice, de susținere a îmbătrânirii în condiții de sănătate, includ branduri importante cum ar fi Boost, Meritene, Nutren Senior și Sustagen. De asemenea, am studiat 14 000 de persoane din 10 țări pentru a înțelege, la nivel global, atitudinile, starea de sănătate și obiceiurile consumatorilor cu vârstă de peste 50 de ani.
  • Pentru a combate disconfortul digestiv legat de alimentație și sindromul colonului iritabil (Irritable Bowel Syndrome – IBS), NHSc a lansat Low FODMAP pentru a oferi consumatorilor și cadrelor medicale informații privind dietele care elimina hidrații de carbon cu catena scurtă, care nu sunt ușor absorbiți în intestinul subțire. Băutură ProNourish produsă de noi facilitează respectarea acestor diete de către consumatori.
  • Sprijinim compania americană Accera în finanțarea studiilor clinice pentru Axona, un aliment prescris de medic pentru pacienții care prezintă un grad scăzut sau mediu al bolii Alzheimer, și am inițiat studii clinice pentru Vitaflo, o băutură nutrițională care poate îmbunătăți controlul convulsiilor la copii.
  • NHSc a cofinanțat instrumentul CoMiSS, pentru a ajuta personalul de asistență medicală primară să recunoască simptomele alergiei la proteinele din laptele de vacă (Cow’s Milk Protein Allergy – CMPA) și să intervină mai repede. De asemenea, NHSc a început o colaborare cu compania franceză DBV Technologies, pentru a dezvolta un instrument bazat pe testarea cutanată patch, pentru diagnosticarea CMPA la sugari.
  • Pentru a ajuta persoanele grav bolnave și pe cele mai în vârstă care suferă de malnutriție sau care au dificultăți de înghițire, NHSc colaborează cu GE Healthcare pentru dezvoltarea de sisteme de management integrate care să îmbunătățească alimentația în timpul terapiei intensive. De asemenea, am lansat doua resurse online care să ajute pacienții să treacă la hrănirea artificiala acasă, continuând totuși să duca o viață normala.

Datele obținute de la senzori și dispozitive în viață noastră de zi cu zi, cum ar fi telefoanele mobile, portabilele și casele „inteligente”, ne pot ajuta să înțelegem alimentația și activitatea noastră și ne ghidează către un stil de viață mai sănătos. Obiectivul nostru pe termen lung este să îmbinam aceste tehnologii din ce în ce mai conectate cu progresele importante ale științei nutriției, pentru că menținerea sănătății să devina mai personala și de a ajuta oamenii să înțeleagă propria stare nutrițională, propriul stil de viață, mediul și moștenirea lor genetica.

Institutul Nestlé pentru Științele Sănătății a început o colaborare cu Centrul Samsung pentru Strategie și Inovare (Samsung Strategy and Innovation Center – SSIC) în domeniul cercetării, pentru a utiliza puterea combinata a științei nutriției și a tehnologiilor digitale de detecție. Împreună vor oferi persoanelor și familiilor recomandări personalizate cu privire la alimentație, stil de viață și stare fizica, prin intermediul unei platforme digitale unice privind sănătatea. Primele experiențe sunt programate să înceapă în primele luni ale anului 2017.

 

Obiectivele noastre pentru 2020

Până în 2020: Vom dezvolta noi soluții nutriționale de intervenție, bazate pe studii și profiluri de diagnostic. Aceste programe vor viza zone cheie, cum ar fi metabolismul, sănătatea gastrointestinala și a creierului, îmbătrânirea în condiții de sănătate, sănătatea pielii și animalele de companie.

Până în 2020: Vom dezvolta profiluri nutriționale digitale care să calculeze aportul de nutrienți și să ofere recomandări privind echilibrul nutrițional, în cadrul unui instrument comprehensiv, pentru a ajuta persoane și familii să aibă o viață mai fericita și mai sănătoasă.