Sort by

Poziția de lider în materie de combatere a schimbărilor climatice

Pozitia de lider in materie de combatere a schimbarilor climatice
Angajamentul nostru: adoptarea unei poziții de lider în materie de combatere a schimbărilor climatice

Schimbările climei produc deja efecte asupra sectorului de alimente și băuturi. Industria noastră se bazează pe aprovizionarea durabilă cu materii prime sigure, iar variațiile meteorologice fac să se schimbe și modul și locul în care sunt cultivate materiile prime necesare ingredientelor noastre, afectând securitatea alimentară. Avem convingerea că, în urma Acordului de la Paris din 2016, există acum un imperativ global de reducere a emisiilor de gaze de seră (GHG). Suntem hotărâți să continuăm să reducem emisiile în tot lanțul nostru valoric, concomitent cu consolidarea lanțului de aprovizionare și sprijinirea fermierilor cu care colaborăm în scopul creșterii rezistenței culturilor lor la schimbările climatice.

 

Obiectivele noastre în 2016

  • În prezent: În calitate de membru al RE100, intenționăm să achiziționăm întregul necesar de electricitate din surse regenerabile, în cel mai scurt timp posibil.
  • Până în 2016: Toate congelatoarele noastre, de toate tipurile, vor utiliza agenți frigorifici naturali.
  • Până în 2016: Vom extinde utilizarea în sistemele noastre industriale de refrigerare a agenților frigorifici naturali, care nu afectează stratul de ozon și care au o influență neglijabilă asupra schimbărilor climatice.

 

Rezultate obținute până acum

În ultimii 10 ani, am realizat deja progrese reale, reducând cu 39% emisiile directe de gaze cu efect de seră per tona de produs, odată cu creșterea cu 46% a producției. Suntem pe cale să ne îndeplinim obiectivul nostru pentru 2020, deoarece am redus emisiile GHG (Domeniul 1 și 2) per tonă de produs la fiecare categorie de produse, realizând o reducere totală de 22% în cadrul operațiunilor noastre de fabricație, comparativ cu anul 2010.

Am putea obține aceste reduceri de emisii prin economia de energie, îmbunătățirea eficientei operațiunilor și trecerea la combustibili mai ecologici, inclusiv energia regenerabila. În prezent, utilizam energie regenerabilă într-o proporție de 17% din totalul energiei utilizate în fabricile noastre, iar 29,6% (8,1 petajouli) din electricitatea achiziționată este regenerabilă.

Ne străduim să ne asiguram că „nici un vehicul nu pleacă gol”, îmbunătățind eficiența transporturilor noastre odată cu reducerea curselor inutile. De asemenea, am remodelat mai multe rețele de distribuție locale, în vederea creșterii eficienței. Înregistrăm progrese semnificative în atingerea obiectivului nostru, prin reducerea emisiilor cu 2,7% în operațiunile noastre de distribuție desfășurate în 2015* față de cifra din 2014. Aceasta echivalează cu 6 600 milioane de tone de GHG emise – ceea ce ar însemna scoaterea din trafic a 1 400 de autoturisme. De asemenea, căutam în continuare noi modalități de reducere a consumului de energie în serele noastre, prin îmbunătățirea sistemelor de iluminat, încălzire, răcire, izolație și de circulație interna.

Eliminăm agenții frigorifici sintetici cu potențial ridicat de încălzire globala și distrugere a ozonului, cum ar fi HFC, și am investit 299 milioane CHF din 1992 până în prezent, pentru a-i înlocui cu alții naturali în sistemele noastre industriale de refrigerare. De asemenea, am extins utilizarea agenților frigorifici naturali prin instalarea unui număr de 47 de noi sisteme de refrigerare. Nestlé a fost recunoscută ca lider global în combatere schimbărilor climatice, câștigându-și locul pe lista A a organizației CDP și ajungând în poziția fruntașă în indicele Dow Jones pentru durabilitate pe anul 2016, cu un scor remarcabil de 100 de puncte la categoria „mediu și schimbări climatice”.

 

Obiectivele noastre pentru 2020

  • Până în 2020: Toate dozatoarele noi de băuturi reci aparținând Nestlé Professional vor utiliza agenți frigorifici naturali.
  • Până în 2020: Emisiile GHG vor fi reduse (Domeniul 1 și 2) per tonă de produs la fiecare categorie de produse, pentru a realiza o reducere totală de 35% în cadrul operațiunilor noastre de fabricație, comparativ cu anul 2010.
  • Până în 2020: Emisiile GHG vor fi reduse cu 10% în cadrul operațiunilor noastre de distribuție, comparativ cu anul 2014.
  • Până în 2020: Emisiile GHG vor fi reduse cu 10% în cele 100 de depozite principale pe care le utilizăm, comparativ cu anul 2014.
  • Până în 2020: Vom extinde utilizarea, în sistemele noastre industriale de refrigerare, a agenților frigorifici naturali care nu afectează stratul de ozon și care au o influență neglijabilă asupra schimbărilor climatice.

* Aceste date se bazează pe volumele raportate: cele mai recente date disponibile sunt din 2015. Datele pentru 2016 vor fi publicate anul viitor.