Sort by

Utilizarea eficientă a apei

Angajamentul nostru: să ne străduim să realizăm o utilizare eficientă a apei și durabilitate în toate operațiunile noastre
 Utilizarea eficienta a apei

Fiind o companie din domeniul nutriției, sănătății și bunăstării, apa este esențială pentru operațiunile și produsele noastre. O folosim la curățarea și prepararea materiilor prime și pentru răcirea și spălarea echipamentelor. De asemenea, îmbuteliem apa pentru a oferi soluții sănătoase de hidratare pentru consumatori. Deși am realizat un real progres în ultimii ani, vom continua să depunem eforturi pentru creșterea durabilității în captarea, utilizarea și tratarea apei.

 

Obiectivele noastre în 2016

  • Până în 2016: Stabilirea inițiativelor de economisire și începerea implementării în cinci locații de prioritate majoră.
  • Până în 2016: Implementarea proiectelor de economisire a apei în toate unitățile de producție de prioritate majoră.
  • Până în 2016: Realizarea a 45 de noi evaluări ale resurselor de apă (Water Resource Reviews – WRR) în unități de producție selectate și în toate locațiile virgine.

 

Rezultate obținute până acum

Implementăm programe de reducere a extracțiilor de apă, de reutilizare a apei și folosirea surselor alternative, cum ar fi apa de ploaie. Aceste eforturi ne-au permis să reducem extracția de apă per tonă de produs cu 25% începând din 2010. În anul 2016, au fost alocate 31,6 milioane CHF pentru programele de economisire a apei.

În prezent, derulăm un număr de 516 proiecte de economisire a apei în fabricile noastre, economisind 3,7 milioane m3 de apă pe an, echivalentul a 1 500 de bazine olimpice de înot.

Evaluările noastre în privință resurselor de apă identifică principalele riscuri și oportunități și definesc planuri de acțiune pentru utilizarea mai durabilă a apei. În 2016, am realizat 22 de noi evaluări în mai multe țări, incluzând Cuba, Statele Unite, Vietnam și Elveția. Deoarece aceste evaluări au început în urmă cu 10 ani, până în prezent am evaluat 158 de fabrici din toată lumea, depașindu-ne obiectivul; totodată, Nestlé Waters și-a finalizat evaluarea resurselor de apă la absolut toate unitățile sale.

Anual ne actualizam lista cu unitățile de producție de prioritate majoră, situate în zone care se confruntă cu o lipsă severă de apă sau care reprezintă o parte semnificativă din extracțiile noastre anuale de apă. În 2016, au fost declarate prioritare 24 de fabrici, din care 21 implementează proiecte de economisire a apei. În 2014, am devenit prima companie care implementa tehnologia fară extracție a apei la o fabrica din localitatea Jalisco, în Mexic. Ne-am intensificat aceste eforturi în 2015 în Brazilia, mai întăi prin instalarea acestei tehnologii la Palmeira das Missões și apoi integrand-o în proiectul pentru fabrica noastră Nescafé Dolce Gusto de la Montes Claros. Alte patru fabrici din Brazilia așteaptă să implementeze tehnologia fară apă până în 2018.

 

Obiectivele noastre până în 2020

  • Până în 2020: Implementarea orientărilor detaliate privind drepturile omului la apă și salubrizare corespunzătoare în toate piețele Nestlé și lanțurile principale de aprovizionare din agricultură.
  • Până în 2020: Reducerea extragerilor directe de apă per tonă de produs, la fiecare categorie de produse, pentru a realiza o scădere totala de 35%, începând din 2010.
  • Până în 2020: Realizarea a 40 de noi evaluări a resurselor de apă în unități de producție selectate și în toate locațiile virgine.
  • Până în 2020: Implementarea a 10 noi inițiative de economisire în locații selectate, cu accent specific pe unitățile de producție de prioritate majoră.