Sort by

Ciclul de viață al produselor

Ciclul de viata al produselor
Angajamentul nostru: evaluarea și optimizarea impactului produselor noastre asupra mediului

Ne autoevaluam și ne îmbunătățim produsele de la dezvoltare până la eliminare. Acest fapt ne oferă o înțelegere clară a „vieții” sau a ciclurilor lor de viață. Evaluările noastre privind ciclul de viață ne permit să ne concentram pe minimizarea impactului noastră asupra mediului pe toată durata de viață a produselor.

Evaluările privind ciclul de viață oferă informații în procesul nostru decizional, ajutându-ne să ne îmbunătățim performanța de mediu, răspunzând totodată preocupărilor părților interesate și ne furnizează dovezi credibile în susținerea argumentelor specifice de marketing.

 

Obiectivele noastre pentru 2020

  • Până în 2017: să extindem în continuare domeniul de aplicare al bazelor noastre de date privind materiile prime din agricultura, utilizate în EcodEX.
  • Până în 2017: să identificam sau să actualizam și să rezolvam punctele critice privind durabilitatea pentru 15 categorii de produse.
  • Până în 2020: să identificam, să actualizam și să rezolvam punctele critice privind durabilitatea pentru 20 de categorii de produse.

 

Click pentru a mari imaginea

Identificarea și rezolvarea punctelor critice privind mediul

La nivel intern, pentru toate profilurile de durabilitate pe categorii de produse Nestlé, partajăm datele produse prin evaluările noastre de mediu. Aceste profiluri sintetizează informații despre sectoarele cu impact semnificativ asupra mediului (sau „punctele critice”) și tot ceea ce facem pentru a crește performanța. În 2016, am publicat profilurile de durabilitate pe categorii de produse Nestlé pentru 19 categorii, inclusiv cafea instant, înghețată și hrana pentru animale.

 

Durabilitate prin design

Instrumentul nostru de ecodesign (EcodEX), care permite echipelor noastre de dezvoltare a produselor evaluarea mult mai rapidă și timpurie a performanței de mediu în procesul de proiectare, a fost acum introdus în întreagă noastră organizație de cercetare-dezvoltare. La nivel intern, pentru toate profilurile de durabilitate pe categorii de produse Nestlé, partajăm datele produse prin evaluările noastre privind ciclul de viață al produselor, care sintetizează informații despre sectoarele cu impact semnificativ asupra mediului (sau „punctele critice”) și scot în evidenta acțiunile noastre desfășurate pentru creșterea performanței în întreg lanțul valoric. Până la sfârșitul anului 2016, am evaluat 6 641 de proiecte și 19 297 de scenarii cu ajutorul instrumentelor de ecodesign.

 

Promovarea accesului la date

Colaborăm cu organizații din exterior pentru a dezvolta în continuare bazele de date pe care se bazează EcodEX, în special pentru materii prime. În 2016, am adăugat 50 de seturi de date EcodEX în aceste baze de date. La nivel intern, experții din cadrul rețelelor noastre de Durabilitate prin Design caută permanent modalități de introducere a durabilității în etapa cea mai timpurie a dezvoltării produselor.

Ne implicăm în mod activ în inițiativa pilot privind Amprenta de Mediu a Produselor în Uniunea Europeana (European Union’s Product Environmental Footprint – EU PEF) și participăm ca membru al comitetului director al acesteia, precum și la inițiativele pilot privind apa îmbuteliată, cafeaua și hrana pentru animale. Continuăm să susținem în mare măsură dezvoltarea Bazei de Date Internaționale privind evaluarea ciclului de viață al produselor alimentare, pentru sectorul alimentar, pentru a beneficia de seturi de date sigure și fiabile și salutăm includerea acesteia în studiile realizate în conformitate cu EU PEF.