Sort by

Reducerea conținutului de zaharuri, sare și grăsimi

Reducerea continutului de zaharuri, sare si grasimi
Angajamentul nostru: Reducerea în continuare a conținutului de zaharuri, sare și grăsimi saturate

Reducerea conținutului de zaharuri, sare și grăsimi saturate al alimentelor și băuturilor și eliminarea tuturor grăsimilor trans provenite din uleiuri parțial hidrogenate (Partially Hydrogenated Oils – PHO) constituie cheia pentru respectarea angajamentului nostru de a oferi opțiuni mai sănătoase și mai gustoase. Prin reducerea nivelurilor acestor nutrienți în alimentele și băuturile pe care le producem, prin reînnoire progresivă, bazată pe date științifice, putem îmbunătăți rezultatele în materie de sănătate și reduce bolile netransmisibile (Non Communicable Diseases – NCD).

 

Obiectivele noastre în 2016

  • Până în 2016: Reducerea în continuare a conținutului de zaharuri, cu 10% la produsele care nu îndeplinesc criteriile NF în ceea ce privește zaharul, pentru a asigura îmbunătățirea continuă – inclusiv în domeniile mai dificile ce țin de portofoliul nostru de produse.
  • Până în 2016: Reducerea în continuare a conținutului de sare, cu 10% la produsele care nu îndeplinesc criteriile NF în ceea ce privește sarea, asigurând o reducere progresivă chiar și în domeniile cele mai dificile ce țin de portofoliul nostru de produse.
  • Până în 2016: Reducerea în continuare a conținutului de grăsimi saturate, cu 10% la produsele care nu îndeplinesc criteriile NF în ceea ce privește grăsimile saturate.
  • Până în 2016: Eliminarea grăsimilor trans provenite din uleiuri parțial hidrogenate (PHO) din toate produsele alimentare și băuturile pe care le rpoducem.

 

Progresele înregistrate până în prezent

Până la sfârșitul anului 2016, am redus conținutul de zahar de adaos cu 8%, ceea ce echivalează cu 39 000 de tone. Eforturile noastre în acest domeniu vor continua prin noul nostru angajament privind reducerea conținutului de zaharuri.

De asemenea, am redus conținutul de sare al produselor noastre, pentru a ajuta consumatorii să atingă o doză de sare de 2 g pe zi, nivel recomandat de Organizația Mondială a Sănătății (World Health Organization – WHO). Până la sfârșitul anului 2016, am redus cu 10,5% conținutul de sare al alimentelor și băuturilor noastre, ceea ce echivalează cu o reducere totală de 2 700 tone. Deși aceasta înseamnă că ne-am depășit obiectivul de reducere cu 10%, eforturile noastre în acest domeniu vor continua prin noul nostru angajament privind reducerea conținutului de sare.

Până la sfârșitul anului 2016, am redus conținutul de grăsimi saturate cu 6,5%, ceea ce echivalează cu 6 200 tone. Este nevoie să dezvoltam noi tehnologii, să realizam studii de stabilitate și să investim în echipamente pentru a reduce grăsimile saturate ale produselor întregului nostru portofoliu. Pentru a finaliza aceste activități, oferind totodată opțiuni mai gustoase și mai sănătoase consumatorilor, avem nevoie de mai mult timp, prin urmare am extins termenul limita de realizare a acestui angajament. Peste 99,8% din grăsimile și uleiurile pe care le vom utiliza în produsele alimentare și băuturile pe care le producem, începând cu 1 ianuarie 2017, nu vor conține grăsimi trans provenite din PHO.

Noile noastre obiective ne vor ajuta să continuam să reducem conținutul de zahar, sare și grăsimi saturate al alimentelor și băuturilor noastre, până în 2020.

 

Obiectivele noastre pentru 2020

  • Până în 2020: Reducerea cu 5% a zaharurilor de adaos în produsele noastre, pentru a sprijini persoane și familii să respecte recomandările internaționale.
  • Până în 2020: Reducerea cu 10% a sării pe care o adaugăm în produsele noastre, pentru a sprijini persoane și familii să respecte recomandările internaționale.
  • Până în 2020: Îndeplinirea angajamentului asumat în 2014, privind reducerea cu 10% a grăsimilor saturate în toate produsele relevante care nu îndeplinesc criteriile NF în ceea ce privește grăsimile saturate.