Sort by
Sort by

Ce alimente bogate în fier nu ar refuza copilul tău niciodată?

Foto Ce alimente bogate în fier nu ar refuza copilul tău niciodată?

 

Ca mămică îți dorești să îi oferi copilului tău tot ce este mai bun. Din acest motiv te preocupi în permanență de lucrurile care îi asigură o evoluție propice. Fierul este un element esențial în evoluția micuțului tău. De multe ori ai încercat să îl integrezi în alimentația copilului, dar te-ai lovit de refuzul lui din cauza gustului. Cum faci să integrezi alimentele bogate în fier în alimentația copilului?

1. De ce fierul nu trebuie să lipsească din alimentația copilului tău?

În perioada de creștere copii au mai multă nevoie de fier decât un adult. Fierul are un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a corpului, dar și în dezvoltarea creierulului (capacitatea de memorare și de concentrare).

Când vine vorba de alimentație, trebuie subliniat că cei mici au nevoi speciale. Datorită ritmului rapid de creștere și de dezvoltare, organismul copilului are nevoie de mai mult FIER, acesta fiind un nutrient cu rol esențial în dezvoltarea armonioasă a corpului, dar și în dezvoltarea normală a creierului. Dacă cel mic nu are un aport adecvat de fier, organismul nu produce suficiente globule roșii (hematii) și astfel există riscul apariției anemiei feriprive. Fierul ajută organismul să producă eficient energia fără de care organele și sistemele corpului nu ar funcționa la parametri normali. 

2. Ce alimente bogate în fier pot fi introduse cu ușurință în alimentația copiilor?

Alimentele bogate în fier nu sunt de multe ori pe placul copiilor. Din convingere copii refuză să mănânce spanac, ficat, somon sau linte. Există însă soluții la îndemână, gustoase și bogate în fier pe care le poți integra în alimentația copiilor.

  • Fistic; 
  • Nuci; 
  • Smochine uscate; 

Nu este mereu ușor să îl convingi pe micuț să mănânce alimente bogate în fier ca spanacul, ficatul, somonul sau năutul. Însă, din fericire, există alimente pe care micuțul vrea să le consume, datorită gustului delicios pe care îl au. De exemplu, copiii răspund bine la alimente ca fisticul, nucile sau smochinele uscate. Acest tip de alimente bogate in fier sunt pe placul micuților și pot fi introduse în diferite rețete sau pot fi consumate ca atare, pe post de gustare.

Tu cum îl ajuți pe micuțul tău să crească mare?