Sort by

Cum te păzește fierul de infecții și în ce alimente îl găsești?

Foto Cum te păzește fierul de infecții și în ce alimente îl găsești?

 

Sănătatea noastră este direct influențată de capacitatea organismului de a se apăra împotriva infecțiilor, virozelor și a unor probleme mult mai grave. Cu atât mai mult dacă este vorba despre copii. Cei mici sunt mult mai expuși decât adulții, iar sistemul lor imunitar poate fi afectat dacă organismul nu primește necesarul zilnic de minerale și vitamine.

Chiar dacă alimentația determină rezistența organismului, există și o serie de factori externi care pot influența gradul de vulnerabilitatea al copiilor la infecții. Un element extern important este schimbarea anotimpurilor și variațiile de temperatură care intervin din trecerea de la un anotimp la altul. Din acest motiv apar, în rândul copiilor, infecțiile respiratorii, virozele și infecțiile digestive

Infecțiile respiratorii apar iarna din cauza temperaturilor scăzute iar manifestările lor ne sunt deja cunoscute: dureri de gât, frisoane, febră, respirație dificilă și tuse. În schimb, infecțiile digestive apar în anotimpul cald. Știm că avem o infecție digestivă atunci când avem dureri severe la stomac, greață și vărsături. 

Un sistem imunitar puternic îi ajută pe cei mici în lupta cu virozele. Fierul este unul dintre mineralele esențiale care contribuie la menținerea sănătății sistemului imunitar.

Spanacul, ficatul, semințele de dovleac, ouăle și peștele sunt câteva dintre produsele care contribuie la necesarul zilnic de fier. În plus, pentru o bună absorbție a fierului în organism, este important să completezi meniul celor mici cu alimente bogate în vitamina C. Cum o alimentație echilibrată începe de dimineață, îi poți răsfața pe prichindei cu o cană de Nesquik Opti-Start cacao instant care asigură 17% din necesarul zilnic de fier. Adaugă la acest mic dejun fructul preferat, câteva migdale sau nuci pentru o masă de campion.

Împrietenește-te cu fierul și oferă-le celor mici un viitor puternic!