Sort by

Cum trebuie hranită pisica sterilizată?

Foto Cum trebuie hranită pisica sterilizată?

 

Sterilizarea pisicilor poate avea diferite efecte asupra organismului lor, de aceea au nevoie de o îngrijire specială. Alimentația este un factor important în sănătatea animăluțelor.

Multe dintre efectele negative ale sterilizării pot fi ținute sub control prin alimentație, tocmai de aceea e important ca aceasta să fie una adecvată. 

Efectele sterilizării la pisici

1. Creșterea în greutate

Desi procedura de sterilizare nu este direct responsabilă de creșterea în greutate a pisicilor, le poate opri din căutarea unui partener pentru împerechere. Acest lucru înseamnă ca se vor mișca mai puțin și că ar putea câștiga câteva kilograme în plus. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să adaptăm alimentația pisicii în funcție de activitatea fizică pe care o are.

2. Sunt mai puțin active

După castrare, motanii vor fi mai puțin agresivi și este posibil să doarmă mai mult. De asemenea, sterilizarea potolește spiritul aventurier al pisicilor. Acestea nu vor mai avea tendința de a ieși afară din casă și a se angrena în dispute cu alte animale. Vor fi și mai puțin interesate de împerechere, deci vor petrece mai mult timp lenevind. Și de această dată, hrana pisicilor sterilizate trebuie să fie adaptată nevoilor acestora. Nu trebuie să le dăm mai puțină mâncare, pentru că ar scădea nivelul lor de energie, ci este nevoie de o hrană cu un conținut redus de grăsimi

3. Probleme ale tractului urinar

Pisica sterilizată este mai predispusă la apariția afecțiunilor tractului urinar. Bolile renale sau infecțiile tractului urinar pot apărea tot din cauza unei alimentații greșite și creșterea în greutate. Tocmai de aceea e bine să îi dai hrana potrivită pentru un pH controlat. Hrana PURINA PRO PLAN pentru pisici sterilizate conține o formulă unică, OPTIRENAL, care susține sănătatea rinichilor. Dacă observi vreo modificare în obiceiurile de urinare ale pisicii tale sau urme de sânge, consulta medicul veterinar.

 

Indiferent că pisica ta sterilizată este încă pui sau e deja adultă, asigură-te că este hrănită adecvat pentru nevoile sale.