Sort by
Sort by

Dragă Alina

 Alina Buleanu, Voluntar al echipei "Terapie și Activități Asistate de Animale", București

Foto Dragă Alina

 

Tu mă cunoști. M-ai văzut în toate formele mele, în toate dramele, în toate bucuriile și-n toate clipele pe care le-am creat. Mă știi îndrăgostită, mă știi dărâmată, mă știi liniștită ori anxioasă, mă vezi chiar și acum în poze. În toate am riduri mai puține decât tine, sunt o idee mai inconștientă, dar cu o mie de visuri în buzunarul de la spate al blugilor aia negri, tăiați la genunchi, care-ți plăceau atât de mult și ție.

Știu, știu că te uiți cu duioșie la mine, ca la un copil, pentru că tu ești mult mai matură, mai înțeleaptă, cu mai multe lecții învățate și cu viața mai mult de partea ta. Eu nu te cunosc. Nu te văd. Pot doar să mi te imaginez și crede-mă ca asta fac destul de des. Nu o să spun că îmi ești în minte zilnic, pentru că asta ar însemna să trăiesc numai în viitor, peste 10 ani, și nu ar fi deloc bine pentru mine. 

Însă, m-am gândit să-ți las scrisoarea asta pe care aș vrea să o citești în momente grele, când poate vrei să renunți. Amintește-ți mereu că jobul meu din momentul ăsta, din prezentul ăsta, e să-ți creez ție lumea în care trăiești acum. Te văd cum radiezi de fericire și de liniște. Te văd dimineața trezindu-te cu chef de viață.

Te văd cum îți bei apa puțin încălzită, cu lămâie, după care o iei la pas pe propriul tău domeniu, propriul tău rai unde ai adunat cele mai frumoase suflete chinuite. Te văd cum le dai de mâncare poate sutelor de câini salvați, cum îi scoți la alergat, cum îi perii, cum te joci cu ei și cum faci tot ce ține de tine pentru a le găsi o casă. Te văd cum îngrijești caii care au ajuns la tine într-o stare deplorabilă și acum că sunt zdraveni și vindecați, îi pregătești pentru viitorul curs de echitație pentru copii. 

Văd pisicile care au un fel de sanctuar doar al lor, plin de mingiuțe, șoricei de pluș și cutii în care să se bage... multe cutii. Mai văd și găinile, văcuțele alea, niște capre și câțiva miei. Sunt liniștiți pentru că fiecare dintre ei știe că singurul motiv din cauza căruia va muri este bătrânețea. Știu că ai și doi pui de urs salvați de pe un drum național, unde au fost răniți ușor de o mașină.

Vor sta la tine până se fac bine și sunt gata să fie eliberați în rezervația naturală de unde au venit. Mai știu că acum e ora la care urci câțiva căței salvați în mașina aia mare pe care mi-am dorit-o pentru tine, și îi duci la școală, pentru a deveni câini de terapie și activități. Seria trecută de blănoși are deja experiență și lucrează cu bătrâni și copii cu nevoi speciale. 

Scuză-mă puțin, dar mi-au dat lacrimile. Am văzut-o pe Happy, stă lângă tine. Îmi era teamă, aveam inima strânsă la gândul că poate nu mai e. În vremea ta are 14 ani, îmi dau seama că e bătrânică după cum merge, știu că nu mai aude bine și nici vederea nu mai e ce a fost odată, dar e acolo și e fericită că te are lângă ea.

Sunt mândră de tine și vreau din tot sufletul să știi că pentru tot ce ai tu acum și pentru tot ce trăiești, eu, în prezentul meu, fac tot ce cred că e mai bine. E al dracului de greu, dar nu mă las. Nu mă las pentru că te văd și nici nu mă gândesc să renunț la tine. Eu, Alina de acum, pun bazele asociației, umbrelei sub care tu o să aduni toate sufletele alea frumoase. Nu e ușor, dar în viața mea intră oameni minunați care mă ajută. 

Eu, Alina de acum, sunt aproape de a obține minivan-ul ăla cu care tu vei putea salva animale și le vei putea transporta oriunde va fi nevoie. Eu, Alina de acum, bat la uși, merg la zeci de întâlniri, dau sute de mailuri și caut sprijin pentru visul nostru. Ești conștientă că mi-e dificil, nu de alta, dar știi doar cât de introvertită sunt și cât de mult „îmi place” să mă bag în seamă cu oamenii. Însă trec peste tot, pentru că vreau să ajungi acolo unde mi te imaginez.

Eu, Alina de acum, vorbesc, scriu și le împărtășesc oamenilor din experiența mea legată de animalele de companie. Le spun că e greu, dar incredibil de frumos, încerc să mă fac auzită. Încerc să ridic nivelul de empatie al oamenilor. Încerc să-i fac să vadă în animale mai mult decât un accesoriu sau, după caz, niște mâncare. Fac toate astea că să-ți curăț ție drumul, să-ți fie lin. 

Eu, Alina de acum, încerc să mă las de fumat complet. Aproape mi-a ieșit. Încerc să fac asta pentru ca tu să fii sănătoasă și să ai putere să duci în brațe visul meu, zi de zi. Eu, Alina de acum, încerc să nu mă mint pe mine însămi în nicio situație, asta pentru a te scuti pe tine de drame inutile. La 40 de ani nu cred că o să mai ai nevoie de ele.

Eu, Alina de azi, fac voluntariat alături de o echipă minunată de Terapie și Activități Asistate de Animale, împreună cu Happy, tocmai pentru a te pregăti pe tine pentru munca și proiectul măreț care te așteaptă. O să faci și tu cunoștință cu echipa despre care-ți povestesc, dar la momentul potrivit. Și poate cel mai important, eu, Alina de acum, încerc să-i fiu cea mai bună mamă lui Happy. 

Știi, îi organizez petrecere de ziua ei în fiecare an, împreună cu mulți alți căței și oamenii lor. Pentru unii sună a nebunie, dar pe mine nu mă interesează. Ea merită tot ce e mai bun. Încerc să o iau cu mine peste tot, să nu-mi simtă lipsa. Îi fac toate controalele medicale și deparazitările la timp. Îi țin greutatea sub control, că doar știi cât de mâncăcioasă e.

Dacă doar mi se pare că e puțin apatică, nu mai reușesc să dorm în noaptea aia. Dacă vomită, nu mă mai duc la job în ziua aia ca să o pot monitoriza. O sufoc cu pupături zilnic, îi spun că o iubesc, îi zic "Noapte bună!" în fiecare seară și "Hai, nu fi supărată. Vine mami repede" atunci când plec de acasă. Sper din tot sufletul că fac tot ce trebuie ca ea să fie fericită și la 14 ani, tu să o vezi zâmbind lângă tine.

Noi promitem că avem grijă de animalele de companie prin produse și programe de înaltă calitate.

Știai că?

  • Oferim hrană de calitate special concepută pentru vârsta, talia și etapa de viață a animalelor de companie, care conține nutrienții de care au nevoie, protejându-le astfel sănătatea și bunăstarea pe termen lung.

Află mai multe despre cele 5 promisiuni Nestlé!