Sort by
Sort by

Exerciții cardio pe care poți să le faci în aer liber

Foto Exerciții cardio pe care poți să le faci în aer liber

 

Atmosfera plăcută de afară te îndeamnă să ieși mai des din casă sau birou și să faci mișcare. În același timp ai vrea să alungi monotonia și să faci câteva exerciții fizice.  Dar ce ai zice dacă ai face câteva exerciții cardio în aer liber?

Există numeroase exerciții cardio pe care le poți face afară sau pe care le poți combina cu cele clasice.

Iată mai jos o listă de exerciții care te vor menține în formă toată vara. 

1. Alergatul pe scări

Acest tip de exercițiu ar trebui să fie primul pe lista ta. Alergatul pe scări nu numai că te ajută să scapi de calorii, dar este și un pretext de a-ți pune la treabă cvadricepșii (mușchi situați pe partea anterioară a coapsei îndeplinind funcțiile de extensie a genunchiului și de flexie a coapsei) și mușchii fesieri.

Așadar, ia-ți echipamentul sportiv și dă o fugă pe stadion. Profită de aerul curat, soare și începe să alergi pe scări. 

2. Plimbările cu rolele

O activitate în aerul liber și potrivită pentru zilele frumoase de vară este mersul cu rolele. Sau mai bine zis plimbările cu rolele. Această activitate reprezintă o altă modalitate de antrenare a cvadricepșilor și poate fi comparată cu alergatul. Mai trebuie subliniat faptul că genunchii trebuie să fie îndoiți când te deplasezi, iar picioarele să fie cât mai întinse în spate. În acest mod, pui mai multă tensiune pe cvadricepși și te va ajuta să lucrezi mai bine mușchii exteriori ai coapselor. 

3. Alergatul la deal

Un alt exercițiu cardio pe care poți să-l faci în aer liber este alergatul la deal.

Înainte de a începe acest exercițiu trebuie să-ți faci un plan: cât timp și ce distanță vrei să alergi și apoi să cauți o locație. Dacă vrei să alergi mai puțin timp, cu intensitate mare atunci este indicat să cauți un deal mai abrupt și mai scurt.

În schimb, dacă vrei să alergi pe o distanță mai lungă, atunci alege un traseu mai lung dar cu o înclinație a pantei mai mică.

Indiferent de opțiunea aleasă, nu uita să alergi întotdeauna la deal, iar când revii jos, să mergi normal. Repetă această activitate de 8-10 ori în cadrul unui exercițiu. 

4. Alergatul pe plajă

Dacă mergi în vacanță la mare, poți încerca să alergi direct pe plajă. A alerga pe plajă este ceva diferit: te deplasezi pe o suprafață plană și mai ales nu foarte solidă. Ceea ce este un lucru minunat, pentru că organismul tău va depune mai mult efort pentru a-și menține echilibrul, antrenând tot mai mulți mușchi, la fiecare pas. 

5. Înotul

Dacă tot ești la mare sau în preajma unui lac sau a unei piscine exterioare, nu ignora înotul. Înotul prezintă numeroase beneficii, mai ales dacă este executat corect și la o intensitate mărită. Rezervă-ți câteva minute pentru o sesiune de înot și te vei simți în formă.

Pont: Începe cu 15 minute pe zi de înot și adaugă câte 5 minute în plus pe săptămână, până când vrei ajunge la un antrenament de 40-45 minute. 

6. Volei

Indiferent că ești la munte, la mare sau chiar încă acasă, alege să joci volei cu prietenii. Mișcarea fizică pe care o desfășori practicând acest sport este, preponderent, de tip cardio.

Așadar, cheamă-ți prietenii, ia o minge și hai afară la volei

7. Tenisul

Ești un fan al sportului alb? Ai nevoie doar de o rachetă și o minge sau un fluturaș.

Deoarece este un sport destul de intens, tenisul, pe lângă că te va face să te miști mereu pe teren, te va ajuta să arzi cam 400-600 calorii pe oră. 

8. Ciclismul

Un alt exercițiu cardio pe care trebuie să îl iei în considerare este ciclismul. Dacă îți place să pedalezi, ia-ți bicicleta și hai la drum.

Stabilește cu prietenii o cursă sau înscrie-te la un concurs de ciclism din orașul tău. Pe lângă faptul că te vrei distra, poți explora natura. Vezi aici mai multe beneficii ale mersului pe bicicletă. 

9. Drumețiile

Dacă nu ești prieten cu alergatul și cu nici o altă activitate în aer liber, atunci drumețiile pot fi pe placul tău. Cu toate că nu are aceeași intensitate ca alergatul la deal, de exemplu, această activitate te va ajuta să faci mișcare și să depui puțin efort.

Așadar, dacă alegi să mergi cu familia sau cu prietenii la munte, plănuiește și o drumeție. Aerul curat, răcoarea proaspătă și cărările de munte te vor ajuta să te deconectezi de rutina zilnică. Află mai multe despre destinații de vacanță care te provoacă la sport. 

 

Alege un exercițiu cadio preferat și fii în formă toată vara.