Sort by

Știai că înghețata îți ridică starea de spirit?

Foto Știai că înghețata îți ridică starea de spirit?

 

Vara este aproape și îți dorești să transformi toate aceste zile frumoase în vacanță ca să te poți bucura cât mai mult. Adesea nu putem din cauză că suntem prinși în birou. Există însă o soluție prin care orice zi lungă de muncă se poate transforma într-o mini-vacanță. Ia pauze dese, deschide larg ușa biroului și savurează în razele soarelui o înghețată. Este cea mai bună metodă să îți aduni gândurile frumoase pentru că înghețata chiar îți ridică starea de spirit.

Timp de sute de ani oamenii au crezut și au cercetat legătura dintre mâncare și starea de bine pe care aceasta o influențează. Cu toții știm despre alimentele afrodiziace, dar și despre alimentele care ne fac să ne simțim mai bine și ne trezesc un zâmbet larg pe buze (înghețata și ciocolata).

Cum ne ridică înghețata starea de spirit?

1. Ne aduce aminte de anii frumoși ai copilăriei

În primul rând, o cupă mare cu înghețată, cremoasă și colorată, ne aduce aminte de copilărie, cea mai frumoasă perioadă din viața noastră. Astfel o simplă linguriță de înghețată ne activează atât un trigger emoțional, cât și unul fizic. Devenim nostalgici și fericiți când ne aducem aminte de vremurile când ne zbenguiam în voie afară alături de cei dragi.

2. Explozia de arome și culori

Ce poate fi mai frumos decât o înghețată viu colorată?...poate o înghețată cu arome intense și fructate?

Oricum ar fi, culorile vii ale înghețatei îți ridică starea de spirit instantaneu pentru că diferitele nuanțe ne induc sentimente intense. De exemplu, galbenul este asociat cu fericirea, iar verde-bleu evocă destindere și odihnă.

O înghețată portocalie te va pune instantaneu pe picioare, oricât de stresante ar fi taskurile din acea zi, în timp ce una roz va scoate la iveală firea ta jucăușă.

Atunci când acest curcubeu de culori este asociat cu o paletă vastă de gusturi te vei simți ca în vacanță. Ochii tăi vor jubila și papilele gustative vor exploda. Ciocolată și caramel, fructe de pădure sau căpșuni, vanilie și napolitană.

3. Îți folosești creativitatea

Suntem obișnuiți să consumăm înghețata așa cum o luăm din magazin: desfacem ambalajul rapid și o savurăm direct din cutie sau cornet. Totuși înghețata este un desert versatil pe care îl poți combina în foarte multe feluri. Trebuie doar să îți folosești creativitatea ca să obții un desert delicios și răcoritor.

Înghețată cu fructe

  • pui într-un bol două-trei cupe de înghețată și le asortezi cu o mână de fructe de pădure (afine, zmeură, mure). Pentru un aspect apetisant poți adăuga și câteva frunzulițe de mentă..
  • Înghețată cu gofre
  • gofre proaspete (le găsești gata făcute în comerț sau poți să le faci chiar tu), două cupe de înghețată și câteva căpșuni parfumate.

Înghețată cu cheesecake

  • o prăjiturică cu brânză pe care poți să o răcorești cu o cupă de înghețată (cu vanilie) și sos proaspăt de fructe.

Înghețată cu clătite

  • pentru un mic dejun cu răsfăț fă două clătite, îndeasă câteva căpșuni tăiate în jumate, pune alături câteva cupe de înghețată.

Înghețată cu nuci și gogoși

  • două trei gogoși vor deveni mai delicioase cu înghețata ta preferată (de ciocolată sau caramel) și câteva nuci peste.

Înghețată cu fructe caramelizate

  • caramelizează o mână de fructe de sezon (căpșuni, zmeură), adaugă două-trei nuci, înghețată și sirop de ciocolată.

 

Noi ne-am făcut proviziile de zâmbete și de înghețată. Tu ce mai aștepți?

Știai că:

  • Alexandru cel Mare se delecta cu zăpadă și gheață amestecată cu miere și nectar;
  • Inițial înghețata a fost numită “gheață cremoasă” (cream ice);
  • Un sicilian, Procopio, a introdus o rețetă prin care combina lapte, smântântă, unt și ouă, pe care a comercializat-o în Café Procope, prima cafenea din Paris.