Sort by

Nestlé lansează o inițiativă globală prin care ajută copiii să ducă o viață mai sănătoasă

Foto Nestlé lansează o inițiativă globală prin care ajută copiii să ducă o viață mai sănătoasă

 

„Nestlé for Healthier Kids” va ajuta 50 de milioane de copii să ducă o viață mai sănătoasă până în 2030.

De Ziua Internațională a Familiei, Nestlé anunță initiațiva globală „Nestlé for healthier kids". Programul include intensificarea eforturilor de imbunătățire și inovare de produse pentru reducerea cantității de zaharuri adăugate, sare și grăsimi saturate, promovând în același timp o alimentașie echilibrată și un stil de viață sănătos. Programul își propune, la nivel global, să ajute 50 de milioane de copii să ducă o viață mai sănătoasă până în 2030. 

„Copilăria este o perioadă în care se formează obiceiuri de lungă durată. Vrem să ajutăm părinții sau tutorii să facă alegeri mai sănătoase pentru copiii lor. De aceea, accelerăm eforturile noastre de a-i sprijini în creșterea unor copii mai sănătoși și încurajăm și alte organizații să ni se alăture în acest demers", a declarat Mark Schneider, CEO Nestlé.

În fiecare an, Nestlé îmbunătațește în jur de o treime din portofoliul său de produse. Numai în 2017, Nestlé a lansat la nivel global peste 1.000 de produse noi potrivite pentru a satisface nevoile nutriționale ale copiilor. În același an, compania a furnizat 174 de miliarde de porții de alimente și băuturi fortifiate în 66 de țări în care populația nu dispune de micronutrienți esențiali, cum ar fi fierul, iodul, vitamina D și vitamina A.

În Romania inovările de produse se concentrează pe creșterea conținutului de cereale integrale, fibre, fructe și un conținut echilibrat de micronutrienți. Printre lansările recente în acest sens trebuie menționate cerealele de mic dejun pentru copii cu cereale integrale ca ingredientul nr.1 și fără arome artificiale (Nesquik, Chocapic, Cini Minis, Strawberry Minis, Cookie Crisp), cerealele Nestlé pentru sugari și copii de vârstă mică îmbogățite cu fier și iod care contribuie la dezvoltarea cognitivă normală și piureurile pentru copii de vârstă mică NaturNes, produse din ingrediente naturale, îmbogățite cu vitamina C. 

„La Nestlé contribuim permanent la îmbunătățirea produselor noastre șii investim în dezvoltarea acestora. Ne dorim să păstrăm gustul delicios al cerealelor cu care ne-am obișnuit deja consumatorii, iar reducerea zahărului din rețetele acestora reprezintă o adevărată provocare pentru noi. Așadar, suntem bucuroși să lansăm noua rețetă NESQUIK ALPHABET, care acum conține cu 46% mai puține zaharuri față de media categoriei de cereale pentru mic dejun de pe piața din România. Astfel, noul NESQUIK ALPHABET îmbină gustul unic de ciocolată cu nutrienții importanți  pentru o alimentație echilibrată: vitamine, minerale și cereale integrale. Lansarea NESQUIK ALPHABET vine în sprijinul inițiativei „Nestlé for Healthier Kids” prin care ne-am propus, la nivel global, să ajutăm 50 de milioane de copii să ducă o viață mai sănătoasă până în 2030. Numai în 2017, la Nestlé am lansat peste 1.000 de produse noi, potrivite pentru a satisface nevoile nutriționale ale copiilor și vom continua să dezvoltăm programe și servicii online, menite să ofere părinților și tutorilor mai multe cunoștințe despre alimentație echilibrată, rețete potrivite nutrițional și sfaturi practice”, a declarat Nicolae Iacob, Country Business Manager CPW, Nestlé România.

De asemenea, pentru a contribui la o alimentație echilibrată a copiilor, care să le asigure necesarul zilnic de micronutrienți, Nestlé a îmbogățit cacao instant Nesquik cu complexul unic Opti-Start care conține fier, zinc și vitamina D.

Îmbunătățirile de produse sunt însoțite la nivel local de campanii de educare și conștientizare a importanței unei alimentații echilibrate și a unui stil de viață sănătos. În acest sens, Nestlé Romania a devenit în 2011 Partener Fondator al mișcării naționale „Și eu trăiesc sănătos – SETS”, inițiată de Fundația PRAIS. Prin acest demers Nestlé  promovează în rândul copiilor și familiilor acestora un stil de viață echilibrat, starea de bine, incluziunea socială și diversitatea, acestea făcând parte din cultura sa organizațională. Mișcarea națională SETS se desfășoară deja în 150 de școli, din 5 orașe din România: București, Cluj-Napoca, Ploiești, Roman și Timișoara, reușind să reunească în program până acum peste 150.000 de elevi din ciclul primar. Din 2018 proiectul s-a extins și în mediul rural din județele Timiș și Prahova, în 10 comune ce reunesc peste 1.500 de elevi.

„Ziua Internațională a Familiei este o zi specială pentru echipa Nestlé România, fiind sărbatorită în fiecare an alături de SOS Satele Copiilor. Am început acum câțiva ani să colaborăm și încă de la început i-am sprijinit cu cereale pentru mic dejun. Vom continua acest demers prin inițiativa Nestlé for healthier kids și vom susține financiar un mic dejun sănătos și complet în fiecare zi pentru toți copiii pe care asociația îi are în grijă”, declară Leszek Wacirz, CEO Nestlé România.

Până în 2020, Nestlé se angajează la nivel global ca pentru produsele sale:   

  • să adauge cel puțin 750 de milioane de porții (80g) de legume;   
  • să adauge cel puțin 300 milioane de porții (16g) de cereale bogate în fibre, nuci și semințe;    
  • să reducă zaharurile adăugate cu 5%. Din 2000 și până acum, compania a înregistrat o reducere de peste 34% în acest segment;  
  • să reducă sarea cu 10%. Din 2005, compania a redus cantitatea de sare cu peste 17.200 de tone;  
  • să finalizeze angajamentul luat în 2014 de a reduce grăsimile saturate cu 10% în toate produsele relevante care nu îndeplinesc recomandările OMS. 

Nestlé va continua să dezvolte, de asemenea, programele și serviciile online menite să ofere părinților și tutorilor mai multe cunoștințe despre alimentație echilibrată, rețete potrivite nutrițional și sfaturi practice. În 2017, peste 300 de parteneriate din întreaga lume au ajutat Nestlé să ajungă la mai mult de 14 milioane de copii.