Sort by

Pepenele roșu: cum să îl consumi în rețete neobișnuite?

Foto Pepenele roșu: cum să îl consumi în rețete neobișnuite?

 

Dacă ar exista un fruct oficial al verii...atunci pepenele roșu ar câștiga laurii. Chiar dacă o felie mare de pepene este foarte delicioasă și răcoritoare, am decis că acest fruct este mult prea gustos ca să nu fie integrat în meniul nostru în fiecare zi.
 

Iată câteva combinații neașteptate în care poți consuma pepenele roșu:

1. Salate:

Poți combina pepenele roșu în diverse salate savuroase: rucola, castraveți, mentă, avocado, ardei roșu sau roșii. Nu mai pomenim de nebunia de culori de care te vei bucura. Pentru o salată sățioasă poți combina pepenele roșu cu piept de pui și brânză feta. Te avertizăm că vei face o pasiune toată vara pentru această salată. Experimentează rețeta noastră: Salată de pepene roșu cu mentă și prosciutto.

 
2. Deserturi:

Primul desert care ne vine în minte atunci când ne gândim la pepene roșu este înghețata. Poți încerca răcoarea acestei rețete pe buzele tale printr-o combinație simplă de mix de pepene roșu cu căpșuni sau poți încerca rețeta de Sorbet de pepene roșu.

Un alt desert la fel de simplu de făcut este salata de fructe. Sănătoasă și gustoasă în același timp: combină pepenele cu struguri, pepene galben, ananas, kiwi sau căpșuni și obții pentru cei dragi o gustare savuroasă de vară.

Tot în combinație cu alte fructe poți folosi pepenele roșu pentru o prăjitură de petrecere, foarte proaspătă și bună. Trebuie să îți pui imaginația la treabă și să așezi fructele în straturi ca și cum ai face un tort.
 

3. Antreuri

Știm cu toții că nimic nu poate fi mai bun decat brânza combinată cu fructe. Ce spui de un platou în care pepenele roșu este combinat artistic cu brânzeturile preferate? Pentru mai mult efect poți decora cu fistic.
 

4. Băuturi răcoritoare

Pe timp de vară te poți răsfăța cu băuturi răcoritoare din pepene roșu: fresh-uri sau limonade cu căpșuni, lămâie, mentă și pepene. Încearcă rețeta noastră: Fresh de pepene roșu.